Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана хладнокръвен след триумфа срещу Реал Мадрид (2:1) и класирането на 1/4-финал в Шампионската лига. Той прикани играчите си да останат здраво стъпили на земята, тъй като ги очакват нови тежки двубои.

"Създадохме много положения, а двата ни гола паднаха след грешки на Реал. Опитах се да убедя играчите да отиват напред, да атакуват, но срещу толкова силен съперник това не е лесно. Ние се стараем да пресираме и понякога се получава, друг път - не. Доволен съм от цялостното ни представяне", заяви той.

"Видяхте колко спокойно играха футболистите на Реал, наистина са много добри. За нас е важно, че ги победихме два пъти. Зидан никога не беше отпадал на елиминации. Целта ни е да спечелим турнира. Направихме една крачка, но ако си помислим, че това е достатъчно, ще покажем, че сме малки. А за да триумфираш в Шампионската лига, трябва да побеждаваш най-големите отбори", продължи специалистът.

"Току-що говорих с хора от Лион и те ми казаха да съм нащрек. Имаме 8 дни за подготовка. Ще се насладим на победата, а след това започваме да мислим за Лион", добави още Пеп, чийто състав ще се изправи именно срещу французите, които елиминираха Ювентус.