Десетки хиляди фенове на Ливърпул, повечето без билети, "заляха" Париж преди предстоящия финал на Шампионската лига по футбол срещу Реал Мадрид, пише агенция ДПА. "Червените" ще се борят за седмия си трофей тази вечер от 22 часа българско време на "Стад дьо Франс".

Според агеницята, феновете на английския клуб в столицата на Франция са над 50 хиляди и "част от тях са започнали да пият (алкохол) от 7 сутринта местно време". "Морето" от червени фланелки е най-вече в центъра на града, където транспортът е много затруднен и дори спрян на места.

Фен зоните вече са почти изпълнени и в тях са били запалени множество факли, което е забранено от френските власти. На една от импровизираните сцени дори излезе клубната легенда Кени Далглиш, който заяви за агенция ДПА, че Ливърпул е направил "забележителен сезон".

Привърженикът Джон Ракс, на 39 години от Уиръл, Мърсисайд, заяви: "Да, пиенето започна рано. Сега напече и слънце и чак ме заболя главата. Почти на 40 съм и гледам да бъда по-внимателен, но се предадох още рано сутринта. Сега съм смазан. Атмосферата обаче е страхотна. Градът е почервенял отвсякъде".

Друг фен на Ливърпул добавя: "Седнал съм край една от статуите в Париж с приятелите ми и честно казано, не заменям това за нищо на света. Пийнах няколко бири и се надявам на победа на "червените" тази вечер".

Трети фен на Ливърпул - Люк Куийнс, на 23 години, казва: "Много ми е нервно. Вярвам безрезервно в този отбор, но все пак това е финал. Надявам се напрежението да изчезне с първия ни гол".