Спортинг Брага надделя трудно с резултат 2:1 като домакин на гръцкия Панатинайкос в първи двубой от плейофите на Шампионската лига. И трите попадения паднаха през втората част, като Абел Руис откри в 51-ата за португалците, а Алваро Джало удвои в 73-ата минута. Даниел Мансини обаче отбеляза така важното попадение за гърците в петата минута от добавеното време, с което запази интригата за реванша.

Първото полувреме бе по-добро за гостите, които още във втората минута имаха шанс да поведат след изстрел с глава на Хордур Магнусон, който обаче мина на сантиметри до гредата. Пет минути по-късно Даниел Мансини нацели гредата, макар в ситуацията да бе отсъдена и засада. С пропуск се отличи и Себастиан Паласиос, чийто изстрел бе спасен от вратаря на съперника.

Междувременно пък Брага получи дузпа в 17-ата минута, но след намесата на ВАР съдията преразгледа ситуацията и прецени, че има фаул в атака и отмени решението си.

Шест минути след почивката Брага откри резултата, след като Абел Руис намери Брума на левия фланг, който напредна и след това комбинира с Рикардо Орта в наказателното поле. Той пък отигра с едно докосване за Руси, който нанесе отличен удар по тревата с десния крак от границата на пеналтерията и намери долния десен ъгъл на Алберто Бриньоли за 1:0.

Домакините удвоиха аванса си в 73-ата минута, след като хванаха защитата на Панатинайкос неподготвена. След бързо изпълнение на тъч отляво по атаката на голмайстора Руис топката стигна до Орта, след като Тин Едвай не успя да изчисти, след което португалецът предостави кълбото на непокрития Аларо Джало, който с топовен удар от границата на наказателното поле препарира Бриньоли за втори път- 2:0.

Южните ни съседи успяха да запазят интригата в срещата в петата минута от добавеното време, когато играчите в „зелено“ разиграха добре в половината на домакините, а Фотис Йоанидис предостави отлично извеждащо подаване зад защитата на португалците за Даниел Мансини отдясно в наказателното поле, който с нисък удар в близкия ъгъл преодоля Матуес за крайното 2:1.

Реваншът е другата седмица във вторник, 29.08, от 22:00 часа в Атина.