Отборът на Наполи записа победа в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу тима на Бенфика и по този начин си осигури първата позиция и класиране в следващата фаза на турнира. Италианците имаха нужда от хикс, за да намерят място на осминафиналите, но вместо това се наложиха с 2:1 в Лисабон.

Първото полувреме на двубоя в португалската столица премина доста миролюбиво, като чистите положения почти липсваха. Домакините имаха две добри възможности, но не съумяха да се възползват. Постепенно гостите от Италия успяха да упражнят лек териториален натиск, и той не доведе до желания успех.

Развръзката в двубоя дойде през второто полувреме, когато паднаха и трите гола в срещата. Хосе Мария Кайехон откри резултата за Наполи, след като бе изведен по отличен начин от Мартенс в 60-ата минута и с лекота успя да преодолее стража на домакините.

Самият Мартенс удвои за Наполи 11 минути преди края, когато стреля, топката се отби в гредата и влетя в мрежата.

След второто попадение в срещата футболистите на гостите видимо намалиха оборотите, което пък даде шанс на Бенфика да намали резултата чрез Раул Хименес, но за повече домакините нямаха сили. 

В другия мач от групата Динамо Киев буквално унижи турския гранд Бешикташ, побеждавайки го с 6:0. Истанбулските „орли“ приключиха двубоя с едва девет футболисти, след като Андреас Бек и Винсен Абубакар получиха червени картони. Въпреки загубата обаче, тимът от южната ни съседка ще играе в Лига Европа през пролетта.

Поражението донакъде е изненадващо, тъй като преди последните мачове в групата, Бешикташ имаше реален шанс да завърши на второ място в групата, но в крайна сметка се прости с надеждите си в Шампионската лига.

Головата фиеста в Киев започна още в 9-ата минута, когато домакините откриха резултата чрез Артьом Беседин.Още не бе изминал и полочин час игра, когато Бешикташ остана с човек по-малко на терена, след като Андреас Бек направи дузпа и получи директен червен картон и допълнително утежни ситуацията на своите.

От бялата точка точен бе Андрий Ярмоленко, който направи 2:0. Стъписани от второто попадение в мача гостите от Турция продължиха да допускат нелепи грешки и само две минути по-късно инкасираха трети гол. Този път точен бе Витали Бюалски.

В продължението на първото полувреме нещата за Бешикташ станаха катастрофални. Гонзалес направи резултата 4:0, а през втората част Сидорчук и Жуниор Мораес оформиха краха на турския отбор. 

Така напред в Шампионската лига продължават отборите на Наполи и Бенфика, докато Бешиктащ ще се бори в Лига Европа. Динамо Киев отпада от Европа.