Севиля победи Лестър с 2:1 в първи осминафинален мач от Шампионска лига.

На „Санчес Писхуан“ андалусийците поведоха с два гола разлика, но към края Джейми Варди успя да върне един гол за „лисиците“ и да им даде надежди за реванша в Англия на 14 март.

Испанците доминираха в голяма част от мача, но не успяха да вземат голям аванс преди ответния двубой.

Най-чистото положение в началото на мача дойде след четвърт час. Тогава Севиля получи право да изпълни дузпа заради фаул срещу Хоакин Кореа, който и изпълни удара от 11-те метра. Но подходи несериозно и Каспер Шмайхел улови. 

Испанците поведоха в 25-та минута чрез Пабло Сарабия, който засече с глава центриране на Серхио Ескудеро на далечната греда и откри резултата. Минута след това севилци треснаха и греда след удар на Стеван Йоветич. 

В 37-ата минута Хоакин Корея стреля опасно по трева, но Каспер Шмайхел успя да плонжира и да избие топката в корнер.

В 50-ата минута Витоло от малък ъгъл, но отблизо застраши сериозно вратата на Лестър, като уцели страничния стълб, а после топката се разходи пред голлинията и напусна терена.

В 62-ата минута Хоакин Корея се реабилитира за пропуска си от дузпа. Той оползотвори чудесното освобождаване и паса на Стеван Йоветич за 2:0 в полза на Севиля.

В 73-ата минута обаче Джейми Варди върна един гол за "лисиците", след като бе изведен чудесно пред вратата от Дани Дринкуотър - 2:1.

В 79-ата минута имаше стълкновение в пеналта на англичаните между Демарай Грей и Стеван Йоветич, но съдията прецени, че няма нарушение в полза на домакините.

Домакините напънаха и установиха натиск. В 88-ата минута след корнер Адил Рами с глава уцели напречната греда на вратата на гостите. Това бе всичко в мача - 2:1 и всичко ще се решава на реванша в Англия.

СЕВИЛЯ - ЛЕСТЪР 2:1

1:0 Пабло Сарабия 25, 2:0 Хоакин Корея 62, 2:1 Джейми Варди 73

Ето и съставите, които двамата треньори Хорхе Сампаоли и Клаудио Раниери са избрали за битката на "Санчес Писхуан":

Севиля: Серхио Рико, Мариано Ферейра, Самир Насри, Хоакин Кореа, Стивън Н'Зонзи, Стеван Йоветич, Пабло Сарабия, Серхио Ескудеро, Витоло, Адил Рами, Клеман Ленгле;

Резерви: Давид Сория, Матиас Краневитер, Даниел Карисо, Висенте Ибора, Лусиано Вието, Висам Бен Йедер, Франко Васкес;

Лестър: Каспер Шмайхел, Дани Дринкуотър, Уес Морган, Роберт Хут, Ахмед Муса, Джейми Варди, Марк Олбрайтън, Дани Симпсън, Вилфред Ндиди, Рияд Марез, Кристиан Фукс;

Резерви: Рон-Роберт Цилер, Бен Чилуел, Анди Кинг, Даниел Амарти, Шинджи Оказаки, Демарай Грей, Йоан Беналуан.