Реал Мадрид постигна втора поредна победа с 3:1 срещу Наполи, но този път в осминафиналния мач реванш от Шампионската лига на стадион „Сан Паоло“. Така „кралете“ се класираха за четвъртфиналите на турнира с общ резултат 6:2. Домакините не успяха да се възползват от силното първото полувреме, в което поведоха след гол на Дрийс Мертенс. За сметка на това Реал Мадрид нанесе своя удар в началото на второто полувреме, когато рамките на шест минути Серхио Рамос отбеляза два гола, за да направи обрата в мача. Крайният резултат бе оформен от Алваро Мората в добавеното време на срещата. ​Реал Мадрид за седма поредна година се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата. 

Наполи получи изненадващ подарък от Реал Мадрид още във 2-та минута. Тони Кроос се опита да върне топката с глава към Кейлор Навас, но не прецени добре ситуацията. Лоренцо Инсиние бе много близо до това да се възползва от грешката на германеца, но 25-годишният футболист не успя да стигне на време до топката, за да преодолее Кейлор Навас и в крайна сметка тя излезе в аут. Минута по-късно Фейзи Гулам центрира остро в наказателното поле на Реал Мадрид, където Марек Хамшик не успя да засече топката и Марсело изчисти. Марек Хамшик пробва да изненада Кейлор Навас в 8-та минута с далечен удар от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на испанския отбор. Лоренцо Инсиние тества Кейлор Навас с далечен удар в 14-та минута, но Навас успя да избие в корнер.

Гарет Бейл и Тони Кроос взаимодействаха отлично в 15-та минута, когато уелсецът подаде на германеца, който стреля от дистанция от въздуха, но Пепе Рейна спаси.

Марек Хамшик пробва нов далечен удар в 16-та минута, но неточно в аут.

Каземиро намери Гарет Бейл с отличен дълъг пас в 18-та минута. Уелският футолист финтира играч на съперника, след което стреля от границата на наказателното поле на Наполи, но право в ръцете на Рейна.

Наполи поведе с 1:0 в 24-та минута, когато Марек Хамшик пусна отличен извеждащ пас към Дрийс Мертенс, който изскочи сам срещу Кейлор Навас и не пропусна да вкара.

Лоренцо Инсиние стреля в 27-та минута, но Кейлор Навас спаси.

Реал Мадрид бе изключително близо до това да изравни резултата в 29-та минута, когато Кристиано Роналдо получи топката, след което преодоля Кулибали и Рейна, но след удара му топката се спря в левия стълб на вратата на Наполи. След това топката попадна в Гарет Бейл, който се опита да вкара от малък ъгъл, но не успя да придаде нужния фалц при удара.

Наполи можеше да нанесе своя втори удар в 37-та минута, когато след рикошет топката попадна в Мертенс, който стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Кейлор Навас.

Наполи пропусна нова много изгодна ситуация в 41-та минута, когато Лоренцо Инсиние подаде към Марек Хамшик, който се озова сам срещу Навас и от малък ъгъл стреля, но вратарят на Реал Мадрид успя да спаси. 

През второто полувреме Реал Мадрид успя да реши интригата в срещата само в рамките на шест минути, когато футболистите на Зинедин Зидан успяха да отбележат два гола.

Марсело пусна много хубав извеждащ пас към Карим Бензема в 47-та минута. Французинът бе в положение на засада, която не бе маркирана, след което нанесе удар, но встрани от вратата на Рейна.

Реал Мадрид изравни резултата в 51-та минута, когато Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Наполи, където Серхио Рамос надскочи Раул Албио, след което стреля с глава и вкара топката във вратата на Пепе Рейна.

Реал Мадрид направи пълен обрат в срещата в 57-та минута, когато Тони Кроос центрира в наказателното поле на Наполи, където Серхио Рамос отново бе изпуснат и стреля с глава, топката рикошира в главата на Дрийс Мертенс и влетя във вратата на Пепе Рейна.

Пред Рог се откри добра възможност в 65-та минута, но ударът му бе неточен.

Реал Мадрид можеше да вкара трети гол в 83-та минута, когато Даниел Карвахал се пребори в наказателното поле на Наполи за топката с трима съперникови футболисти, след което отблизо стреля, но от недостатъчно удобно положения и изпрати топката над напречната греда в аут. 

В добавеното време на срещата Реал Мадрид вкара трети гол. Марсело подаде към Кристиано Роналдо, който изскочи сам срещу Пепе Рейна и стрея, но вратарят на Наполи успя да спаси удара му. След това при добавката Алваро Мората не пропусна да се разпише в опразнената врата и да оформи крайния резултат в срещата.

По този начин Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига и продължава защитата на трофея. 

Наполи – Реал Мадрид 1:3

1:0 Дрийс Мертенс 24'

1:1 Серхио Рамос 51'

1:2 Серхио Рамос 57'

1:3 Алваро Мората 90+1'

Наполи: 25. Пепе Рейна – 2. Елсеид Хисай, 33. Раул Албиол, 26. Калиду Кулибали, 31. Фаузи Гулам – 5. Алан, 42. Амаду Диавара, 17. Марек Хамшик (к) – 7. Хосе Кайехон, 14. Дрийс Мертенс, 24. Лоренцо Инсиние

Реал Мадрид: 1. Кейлор Навас – 2. Даниел Карвахал, 3. Пепе, 4. Серхио Рамос, 12. Марсело – 19. Лука Модрич, 14. Каземиро, 8. Тони Кроос – 11. Гарет Бейл, 9. Карим Бензема, 7. Кристиано Роналдо

стадион: „Сан Паоло“

съдия: Джунейт Чакър