Монако е с единият крак на полуфинал, след като победи Борусия Дортмунд с 3:2 в мач от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Срещата бе преместена за днес след ужасяващия инцидент, който преживя германския тим вчера. 

Всичко след ужаса в Дортмунд

Още в 11-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг получи шанс да открие резултата. Нападателят отправи удар от наказателното поле, но топката премина малко над напречната греда.

В 16-ата минута бе отсъдена дузпа за Монако, след като Сократис фаулира изскачащия сам срещу вратаря Килиан Мбапе. Съдията Даниеле Орсато не се поколеба и посочи бялата точка и освен това показа жълт картон на Сократис. Фабиньо обаче не успя да реализира отдалата се възможност. Бразилецът стреля, но топката премина встрани от левия стълб.

Три минути по-късно гостите поведоха в резултата с гол от категорична засада. Тома Лемар проби отляво и подаде към Килиан Мбапе, който пък не пропусна от близко разстояние. При повторенията ясно се видя, че Мбапе е в засада при паса към него от страна на Лемар.

Най-добрата възможност за Дортмунд за първото полувреме дойде в 31-ата минута. Шинджи Кагава имаше възможност да изравни, след като овладя подаване на Матиас Гинтер и стреля към вратата на гостите, но топката мина встрани от левия стълб.

Пропускът на Кагава струва скъпо на Дортмунд, тъй като само 4 минути по-късно Свен Бендер си отбеляза автогол в опит да изчисти центриране на Раджи.

Двата тима се оттеглиха на полувремето при резултат 0:2.

През втората част домакините се активизираха. В 53-ата минута Усман Дембеле овладя много добър пас на Раджи в наказателното поле, стреля, но ударът  му беше блокиран.

Натискът на Борусия даде резултат, след като Матиас Гинтер центрира в наказателното поле, Обамеянг опита удар, който рикошира и топката попадна в краката на Кагава, който я поднесе на тепсия на Дембеле.   

В 76-ата минута Монако имаше възможност да пречупи устрема на Дортмунд. Фалкао получи страхотен пас от Лемар. Колумбиецът излезе сам срещу вратаря на германците, но топката премина на сантиметри с напречната греда.

Мбапе обаче не пропусна да накаже грешка при подаване на Пишчек. Французинът отне топката и реализира от границата на наказателното поле, изпращайки топката в горния ляв ъгъл на Бурки.

Всичко изглеждаше приключило за Дортмунд, но гол на Кагава върна увереността на домакините. Полузащитникът отбеляза с брилянтен нисък удар в центъра на вратата, след като беше изведен в наказателното поле с прехвърлящ пас на Кристиан Пулишич.

“Жълто-черните” имаха шанс и да изравнят резултата в добавеното време на мача. Обамеянг пропусна да се разпише с глава след центриране на Дембеле в наказателното поле, като топката мина малко над напречната греда.

Има арестуван за терора в Дортмунд

Бартра успокои: Добре съм!

Забраниха всякакъв вид раници на „Сигнал Идуна Парк"

Борусия Дортмунд: 38 Бурки, 28 Матиас Гинтер, 25 Сократис, 6 Свен Бендер, 26 Пишчек, 23 Шинджи Кагава, 33 Вайгъл, 29 Марсел Шмелцер, 7 Дембеле, 17 Обамеянг, 13 Герейро

Монако: 1 Субашич, 38 Алмами Туре, 25 Глик, 5 Жемерсон, 24 Андреа Раджи, 10 Бернардо Силва, 2 Фабиньо, 8 Моутиньо, 27 Томас Лемар, 9 Фалкао, 29 Мбапе