Отборът на Астана воден от българския треньор Станимир Стоилов записа нов хикс в групите на Шампионската лига и остана непобеден като домакин в тази фаза на турнира. Астана направи равенство 2:2 срещу Бенфика в петия си двубой от група С и с натрупаните 3 точки запази шансове за третото място и продължаване в Лига Европа.

Тимът на Астана е с 3 точки на последното място във временното класиране, а третият Галатасарай, който е с 4 точки към момента има по-късно в сряда вечер мач с Атлетико Мадрид.

Хиксът пък бе първи за Бенфика в групите, като португалците остават начело във временното класиране с 10 точки в актива си.

Шансовете на Астана за третото място в турнира минават през евентуално поражение или хикс на Галатасарай в мача срещу Атлетико Мадрид и победа на казахстанците в последния мач от групите, който е точно срещу турския тим в Истанбул.

Двата състава изиграха интересен сблъсък, в който Мъри Стоилов и компания с 2:0 до 31-ата минута, а гостите изравниха с едно попадение 5 минути преди края на първото полувреме и втори гол в 72-ата минута.

Домакините откриха в 19-ата минута, когато 21-годишният ганаец Патрик Твумаси засече пас на Жуниор Кабананга и от близко разстояние с глава реализира за 1:0.

В средата на първото полувреме феновете на Астана отново ликуваха след като босненецът Марин Анчич успя да отклони топката с тяло и успя да вкара за 2:0 в полза на казахстанския шампион в 31-ата минута на срещата.

Лидерът в група С Бенфика обаче не бе готов да се предаде твърде рано и в 35-ата минута Луис Фернандес – Пици стреля опасно, но Ненад Ерич реагира навреме и спаси вратата си. Само 6 минути по-късно обаче Ерич нямаше какво да направи при удар на Раул Хименес, който засече топката след подаване от Жонас. Така Хименес намали на 1:2 в 40-ата минута.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


След почивката двата тима предложиха още интересни моменти на зрителите. Първо в 62-ата минута вратарят на португалците Жулио Сезар се прояви с чудесна реакция при изстрел на Неманя Максимович, а в 72-ата гостите успяха да изравнят.

Раул Хименес реализира второто си попадение в двубоя след отличен удар, с който изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Ненад Ерич.

До края домакините от Астана удържаха равенството и натрупаха трета точка след спечелените при хиксовете като домакините на Галатасарай и Атлетико Мадрид по-рано в груповата фаза на Шампионската лига.