Ювентус посреща Монако тази вечер в полуфинален реванш за Шампионската лига. Двубоят е от 21.45 часа, а „бианконерите“ имат комфортен аванс от 2:0 след първата среща на стадион „Луи II“. Историята сочи, че до момента италианците никога не са отпадали от французи, но ще намерят сили в себе си „монегаските“ да преобърнат традициите?

Наставникът на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри даде ясен знак, че Юве няма да подцени срещата. Специалистът предупреди, че Монако ще стори всичко необходимо, за да стигне до положителен развой, като той допълни, че французите нямат какво да губят.

Добрата новина за Алегри е завръщането на Сами Кедира след наказание.

Ювентус е печелил 4 пъти полуфинал в европейските клубни турнири срещу състав от страната на Наполеон. Срещу настоящия си съперник Монако през 1998-а, срещу Нант през сезон 1995/96 и срещу Бордо през 1984/85 в турнира на богатите, и срещу ПСЖ за Купата на УЕФА през 1992/93. Освен това цифрите сочат, че „бяло-черните“ вече 22 мача в Европа са непобедени у дома си - 13 успеха и 9 ремита. 

Очакванията са Леонардо Жардим да заложи на почти същия състав, с който игра и в първия двубой. На традиционната пресконференция преди дуела треньорът заяви, че ако играеш като луд, може да отбележиш три гола.

Преди сблъсъка Ювентус направи 1:1 с Торино в Серия А, а Монако победи класически Нант в Лига 1. 


Забележка: В галерията виждате снимки от предходния мач между Ювентус и Монако.