Финалът на Шампионската лига през 2018 година ще бъде запомнен по ред причини. Реал Мадрид спечели 13-ата си европейска купа. Зинедин Зидан вдигна безпрецедентната си трета поредна титла от турнира само за три сезона начело. Юрген Клоп за пореден път бе губещия на голям финал. Зрелищният удар на Гарет Бейл. Нелепите грешки на вратаря на „червените“ Лорис Кариус. Но за един младеж от Ливърпул имаше още един момент, който остана в съзнанието му.

Харви Елиът вече взе участие в настоящия незабравим сезон на Ливърпул. Преди спирането на първенството заради коронавируса, „мърсисайдци“ бяха на път да счупят многобройни рекорди в английския полет, някои от които вече са факт.

Бързото им темпо ги накара да трупат победа след победа след победа, като имаха шанс да завършат кампанията непобедени, но това няма да се случи. Те обаче имат 25 точки преднина пред най-близкия си конкурент Манчестър Сити и са на прага на първата си титла от три десетилетия насам. Всички признаци са, че тепърва ще претендират за титлата, а изявите на Елиът, особено в купите, го оприличиха като бъдеща звзда.

Но всичко можеше да бъде толкова различно, ако Реал Мадрид бе изиграл добре своите карти, съобщава Джеймс Пърс за „The Athletic“. Те са искали да привлекат талантливия младок през лятото на 2019 година и дори той е бил на обиколка на „Сантиаго Бернабеу“ и на тренировъчното съоръжение „Валдебебас“. И тогава е дошла възможността да се срещне с легендата на Мадрид -капитанът, Серхио Рамос, който да го убеди да подпише с „белите“. Това обаче не е сработило, като младокът е отказал да се срещне с него.

„Не, благодаря“, е бил отговорът от Елиът.

„Не го харесвам след това, което направи на Мо Салах", са били думите на нападателя.

По време на сблъсъка в Киев през 2018 година, звездата на Ливърпул Мохамед Салах бе контузен, според мнозина нарочно, именно от Рамос. Това е било достатъчно Елиът да откаже възможността да подпише с „кралския клуб“.