Спортинг Лисабон взе малък аванс срещу ЦСКА Москва, побеждавайки с 2:1 като домакин в плейофен мач от Шампионската лига. Българинът в състава на ЦСКА Георги Миланов влезе като смяна в последните 11 минути от мача и докато бе на терена домакините стигнаха до победния си гол.

Спортинг осъществи натиск още в началните минути и той се увенча с успех в 12-ата минута. След удар на Руис топката полетя към ъгъла на вратата на московчани, а там бе Гутиерес, който я отклони към мрежата за 1:0.

Спортинг окупира половината на руснаците и създаде обсада пред вратата им. Все пак и на Тошич в 20-ата минута се удаде възможност да контрира, но не успя да саночи топката във вратата на лисабонските „лъвове“.

В 26-ата минута ЦСКА стигна до дузпа, след като Тошич бе подкосен в пеналта от Джеферсон.

Сейду Думбия обаче подходи колебливо и Руи Патрисио парира удара му от бялата точка.

Скоро обаче Думбия имаше възможността да се реваншира. Той бе намерен по конец от Ерьоменко, Думбия се откъсна,подмина вратаря и направи резултата 1:1 в 40-ата минута.

В 62-ата минута португалците претендираха за дузпа след падане на Руис в пеналта, но съдията Чакър от Турция прецени, че няма достатъчно основания за такава.

Португалците протестираха и срещу явна игра с ръка на Березуцкий, който свали с ръка топката от главата на Слимани, а сигнал не последва.

В 82-ата минута обаче нямаше кой да спре Слимани и алжирецът вкара важен гол за Спортинг за 2:1.

В края на мача пролича по-добрата физическа подготовка на Спортинг, който се добра до първа победа над руски тим в Европа.