Звездата на Барселона Лионел Меси отново бе над всички и се отличи с хеттрик при успеха с 4:0 при домакинството на Манчестър Сити от група „С“ на Шампионската лига. „Гражданите“ претърпяха първо поражение в групата, докато каталунците продължават да бъдат със 100% актив.

Играчите на Луис Енрике доминираха през по-голямата част от мача, докато възпитаниците на Хосеп Гуардиола през по-голямата част от срещата разчитаха на контраатаки, които не бяха никак безопасни.

Жорди Алба се завърна сред титулярите на Барселона, но получи рано контузия и бе сменен принудително. Гуардиола остави Серхио Агуеро на резервната скамейка и заложи на Кевин де Брюин на върха на атаката.

Алба получи контузия и бе сменен принудително в 10-та минута от Лука Дин.

Барселона поведе в резултата в 17-та минута, когато Лионел Меси се възползва от неразбирателство в защитата на Манчестър Сити, след което преодоля Клаудио Браво и вкара в опразнената врата.

Лионел Меси взаимодейства отлично с Иван Ракитич в 32-та минута, след което хърватинът стреля с глава, но над напречната греда.

Нолито пробва рефлекса на Тер Стеген в 37-та минута, но германският вратар внимаваше и спаси.

Минута по-късно Илкай Гюндоган направи отличен пробив и стреля, но Тер Стеген отново бе на ниво и спаси.

Жерар Пике получи контузия и бе заменен принудително в 39-та минута от Жереми Матийо.

В добавеното време на първата част след центриране в наказателното поле на Барселона Джон Стоунс стреля с глава, но встрани от вратата на Тер Стеген.

Барселона направи невероятен пропуск в заключителните секунди на първата част, когато Меси комбинира с Луис Суарес, който стреля, но Браво успя да спаси.

Самюел Умтити бе на път да се разпише в 51-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Браво.

Клаудио Браво направи невероятна грешка в 52-та минута. Той подари топката на Луис Суарес, след което уругваецът стреля, а чилийският вратар направи блокада с ръце и съдията Милорад Мажич го изгони с директен червен картон.

Уили Кабайеро влезе на мястото на Нолито, а Пабло Сабалета получи контузия и бе сменен принудително от Гаел Клиши в 57-та минута.

Барселона удвои своята преднина в 61-та минута, когато Андрес Иниеста подаде към Лионел Меси, който с премерен удар от границата на наказателното поле на Сити изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Кабайеро.

Александър Коларов отправи много хубав удар от фаул в 72-та минута, но Тер Стеген отново спаси.

Барселона завърши мача също в намален състав, след като Жереми Матийо бе изгонен в 74-та минута за втори жълт картон за нарушение срещу Рахийм Стърлинг.

Неймар бе изведен на отлична ситуация в 82-та минута и стреля, но Кабайеро спаси.

Съдията Мажич свири дузпа за Барселона в 86-та минута, след като Александър Коларов фаулира Лионел Меси в наказателното поле на Манчестър. Неймар изпълни много несериозно наказателния удар, като стреля в долния десен ъгъл на вратата на Кабайеро, който спаси.

Барселона вкара четвърти гол 89-та минута, когато Лионел Меси подаде към Неймар, който финтира двама футболисти на Манчестър в наказателното поле на гостите и с прецизен удар изпрати топката във вратата на Кабайеро.

В другия мач от групата Борусия Мьонхенгладбах спечели с 2:0 гостуването си на Селтик.

Ибрахима Траоре направи невероятен пропуск в 18-та минута, но Крейг Гордън бе на място и спаси.

Гордън направи ново спасяване в 26-та минута, когато отрази удара на Хофман.

Скот Синклеър направи невероятен пропуск за Селтик в 44-та минута.

Борусия поведе в резултата в 57-та минута след гол на Ларс Щиндъл.

Вторият гол за гостите падна в 77-та минута, когато Андре Хан се възползва от много груба грешка в защитата на Селтик.

Класиране в група „С“:

1. Барселона 9 точки

2. Манчестър Сити 4

3. Борусия Мьонхенгладбах 3

4. Селтик 1