Олимпик Марсилия постигна първата си победа в тазгодишната Шампионската лига. Марсилци спечелиха с 4:1 срещу лидера в групата Спортинг. Мачът бе решен още в първия половин час на срещата, когато паднаха четири от головете, а гостите от Лисабон останаха с 10 човека след червен картон на вратаря Антонио Адан.

Срещата започна с повече от 20-минутно закъснение, тъй като автобусът на португалците пристигна късно на стадиона поради задръствания. На "Велодром" нямаше публика, тъй като домакините бяха наказани заради инцидентите по време на мача с Айнтрахт.

Спортинг поведе след 52 секунди чрез Тринкао, който с хубав удар откри.Още в петата минута обаче Амин Арит се озова сам срещу вратаря, но от малък ъгъл не успя да го преодолее. Стражът Антонио Адан направи груба грешка в 13-ата минута, която доведе до изравняване. Той се забави с изритването на топката и Алексис Санчес пресече опита му да я прати в предни позиции, като тя се озова в мрежата.

В 15-ата минута португалците загубиха топката в опасна зона пред наказателното поле. Последва удар на Арит от дистанция и спасяване на Адан. Алексис се разписа при добавката, но бе в положение на засада при изстрела.

Секунди след тази ситуация французите поведоха. Лошо изчистване на Адан прати топката на крака на играч на Марсилия. Отлично центриране на Клаус бе засечено с глава от Арит, който отбеляза първия си гол за клуба. Интригата в мача до голяма степен приключи в 23-ата минута, когато вратарят на гостите получи червен картон. Той излезе неразчетено, като бе прехвърлен и игра с ръка извън наказателното поле.

Олимпик отбеляза трети гол в 28-ата минута. След ъглов удар Балерди бе изпуснат, а резервният вратар на Спортинг Франко Израел излезе лошо и бранителят с глава увеличи аванса на домакините.

Мбемба отбеляза четвъртото попадение за Марсилия шест минути преди края. След като вратарят отрази удар топката попадна в краката му, той финтира и прати топката в мрежата.