Ливърпул почти си осигури място в групите на Шампионска лига още след първия двубой в сблъсъка с германия Хофенхайм. В Зинсхайм мърсисайдци изиграха добри 90 минути и победиха с 2:1, с което си осигуриха отличен аванс преди реванша у дома след седмица.

Двубоят започна с натиск на домакините като още в 7-ата минута имаше съмнение за дузпа, след като при опит да изчисти Деян Ловрен игра неумишлено с ръка. В крайна сметка именно Ловрен направи дузпа, но 3 минути по-късно, когато спъна в наказателното поле Серж Гнабри. Андрей Крамарич обаче стреля много слабо от бялата точка и Симон Миньоле нямаше проблеми да спаси.

В 15-ата минута дойде първата опасност и за Ливърпул като Мохамед Салах остана сам срещу Оливер Бауман, но стреля покрай вратата.

Резултатът бе открит в 35-ата минута чрез младока Трет Алекзандър-Арнолд, който изпълни по превъзходен начин пряк свободен удар.

Малко преди края на първото полувреме домакините пропуснаха чудесен шанс за изравняване. Гнабри с шпагат стреля от близо, но Миньоле изби, а при добавката Сандро Вагнер нацели гредата. Ловрен също можеше да вкара в последните секунди на частта след опасен изстрел с глава, но попадение нямаше.

И второто полувреме започна много интересно като още в началните минути Роберто Фирмино пропусна от чудесна позиция. В 49-ата минута пък Хофе реализира чрез Гнабри, който обаче е бил в засада при паса към себе си.

Постепенно мърсисайдци поеха контрола над играта и в 74-ата минута стигнаха до втори гол. Той се получи след бързо изпълнение на фаул, при който Джеймс Милнър получи прекрасен извеждащ пас отляво. Опитният халф веднага центрира към наказателното поле, но топката срещна гредите на Хавард Нордвайт, промени траекторията си и попадна в собствената му врата.

В последните минути на двубоя Хофе опита да вкара поне почетен гол и това се случи в 87-ата минута. Влезлият като резерва Марко Ут получи прехвърлящ пас от дълбочина от Нордвайт, пое си майсторски на гърди и с хубав и силен диагонален шут по земя реализира за 1:2.

В самия край Крамарич дори бе близо до изравняването, но ударът му с глава не влезе във вратата и така Ливърпул си осигури много добра преднина преди реванша на „Анфийлд” другата седмица.