Отборът на Ливърпул сложи край на серията от три поредни хикса и постигна първа победа в група Е на Шампионската лига, разгромявайки като гост Марибор с впечатляващото 7:0. Едва за седми път английски тим вкара 4 гола за едно полувреме в престижния турнир, а Ливърпул стана първия отбор от Англия, който постига това като гост.

"Мърсисайдци" са начело в група Е с 5 точки, колкото има и Спартак Москва на българина Ивелин Попов. Тимът на Спартак нанесе първа загуба на Севиля с 5:1 и също е с 5 точки на второ място във временното подреждане.

Севиля пък е на трета позиция с 4 точки в актива си, а словенският Марибор е последен с 1 точка, след като допусна второ поражение от три изиграни мача. 

Тимът на Ливърпул поведе с 4:0 още до почивката с попадения на Фирмино, Коутиньо и две на Салах. Наказателната акция на футболистите водени от мениджъра Юрген Клоп срещу словенския тим бе започната от Роберто Фирмино, който откри за 1:0 в 4-ата минута след пас от Мохамед Салах.

Голмайстор на Ливърпул за малко да изгори глупаво за Марибор

Последва нова опасност пред вратата на Марибор в 7-ата минута при удар на Джеймс Милнър, но Ясмин Ханданович спаси. В 13-ата обаче Милнър изработи второто попадение като върна чудесно топката към Филипе Коутиньо и бразилецът вкара за 2:0 за гостите.

Натискът на "мърсисайдци" продължи и третият гол падна в 19-ата минута. Фирмино демонстрира добър поглед върху играта и намери Мохамед Салах, който не сгреши за 3:0.

В 29-ата минута Лорис Кориус се намеси навреме при атака Митя Вилер от Марибор, а три по-късно отново Салах застраши вратата на съперника.

Мохамед Салах увенча добрата си игра с втори гол до почивката. В 40-ата минута той направи резултата 4:0, възползвайки се от грешка в отбраната на домакините.

Ливърпул постави рекорд за английски тим в Шампионската лига

През второто полувреме Ливърпул продължи да доминира. В 54-ата минута Филипе Коутиньо отправи силен удар от около 23 метра, но Ханданович спаси вратата си. Секунди по-късно Коутиньо прати топката в наказателното поле на Марибор и там Роберто Фирмино засече с глава, за да направи резултата 5:0 за Ливърпул с втория си гол в мача.

Филипе Коутиньо пак пробва мерника си в 57-ата минута, но защитник блокира удара на бразилеца.

"Мърсисайдци" не бяха готови да спрат до тук и вкараха още два гола до края на двубоя. В 86-ата Даниел Стъридж буквално постави топката на крака на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който реализира за 6:0, а в 90-ата Трент Александър-Арнолд оформи финалното 7:0, стреляйки през рехавата отбрана на Марибор.

В другия двубой от третия кръг в група Е на Шампионската лига Ивелин Попов и Спартак Москва победиха като домакин Севиля с 5:1. Попов бе титуляр и игра до 57-ата минута, когато бе сменен от Марио Пашалич.

Гостите от Севиля първи можеха да открият резултата още в 3-ата минута, когато Пабло Сарабия стреля опасно, но пропусна. Домакините обаче бяха тези, които излязоха напред в 18-ата минута. След чудесен пас към Куинси Промес, 25-годишният холандец реализира за 1:0 за Спартак Москва.

Нови две възможности за домакините не бяха оползотворени в 29-ата минута, когато Луис Адриано и Куинси Промес можеха да увеличат аванса на Спартак.

Домакините обаче бяха наказани за пропуските и Симон Кяер изравни за 1:1 в 30-ата минута.

Българинът Ивелин Попов бе доста активен, като в 39-ата опита удар към вратата на Севиля, но Серхио Рико внимаваше. В 44-ата минута пак националът стреля опасно, но стражът на гостите Рико отново се намеси адекватно.

Испанският тим бе близо до попадение в 55-ата минута, когато Висам Бен Йедер показа качества и стреля, но защитник на домакините застана на пътя на топката.

В 58-ата обаче Лоренцо Мелграехо бе намерен отлично от Куинси Промес и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Севиля за 2:1.

По-малко от 10 минути бяха необходими на футболистите на Спартак Москва за трети гол. В 67-ата Денис Глушаков намери мрежата на гостите, възползвайки се от асистенция на Дмитри Комбаров и направи резултата 3:1.

Пабло Сарабия стреля от обещаваща позиция в атака за Севиля в 71-ата минута, но пропусна, а в 74-ата Промес пусна към Луис Адриано, който не сгреши за нов гол във ватата на испанците. Спартак Москва поведе с 4:1 за радост на привържениците на домакините.

Крайното 5:1 оформи Куинси Промес в 90-ата минута с втория си гол в двубоя, след като преодоля стража на Севиля с удар в долния десен ъгъл на вратата.