Френският Лион отрече, че планираният реванш от осминафиналите на Шампионската лига ще се проведе на 7 август. Вчера президента на клуба Жан-Мишел Олас заяви, че той ще бъде осъществен на 8-и същи месец, но това не е гарантирано.

От Лион пуснаха днес опровержение, в което уточниха, че датата за реванша с Ювентус все още не е ясна.

„Лион иска да уточни, че датата за реванша с Ювентус от 1/8-финалите на Шампионската лига все още не е уточнен. Това не отговаря на преди това публикуваното“, се казва в съобщението.

„Датата ще бъде за този мач ще бъде потвърдена от УЕФА. Лион също чака с нетърпение кога ще може да се изправи срещу Ювентус в реванша. По всяка вероятност двубоя ще се състои в началото на август, което ще ни позволи да се подготвим по-добре от останалите отбори в Европа. Лион иска да публикува извиненията си за останалите клубове, които на практика още още не са подновили тренировките си“, написаха от френския гранд.

В Първия мач Лион спечели с минималното 1:0, но няма да има официални двубои до реванша с Ювентус, след като френската Лига 1 бе прекратена и за шампион бе обявен ПСЖ.