Дебютантът в Шампионската лига Лестър постигна третата си победа, сега с 1:0 срещу гостуващия ФК Копенхаген. Порто пък постигна изстрадан успех с 2:1 над Брюж в Белгия, като грабна трите точки с дузпа в 93-ата минута. Лестър води с 9 точки в група G, ФК Копенхаген и Порто са с по 4 точки, а Брюж е без спечелен актив.

ЛЕСТЪР – ФК КОПЕНХАГЕН 1:0

Лестър спечели минимална, но ценна победа над Копенхаген с 1:0. В 41-ата минута „лисиците“ поведоха с 1:0. Ислам Слимани подаде с глава към Рияд Марез, който отблизо нямаше как да сгреши. Получи се комбинация за изцяло алжирски гол за английския шампион.

И двата отбора играха футбол с дълги топки, но положенията пред двете врати преди почивката се брояха на пръсти. Все пак Лестър се оттегли с гол аванс в съблекалните.

Гостуващата агитка от Англия пък направи рядко виждано по английските стадиони пирошоу, за което със сигурност ФК Копенхаген ще плаща впоследствие.

В 67-ата минута Ислам Слимани прати отново топката в мрежата на датчаните, но гол не бе зачетен заради вдигнатия за засада флаг на тъчрефера.

В последните минути ФК Копенхаген нагъна „лисиците“, а Каспер Шмайхел трябваше да спасява опасен удар на своите сънародници в 90-ата минута. Лестър удържа третата си победа в групата и има пълен актив от 9 точки.

БРЮЖ – ПОРТО 1:2

Порто постигна щастлив обрат от 0:1 до 2:1 в Белгия срещу Брюж. В 12-ата минута белгийците поведоха с 1:0. Йеле Фосен стреля фронтално и не остави шансове на Касияс – Брюж взе аванс.

Играта обаче не бе впечатляваща. Макар и равностойно, първото полувреме отиде на сметката на белгийците.

Порто стигна до изравнителен гол в 68-ата минута чрез Мигел Лаюн. Неговият удар от 19 метра разстояние бе неотразим и топката се забоде в горния десен ъгъл на вратата на Брюж за 1:1.

Дузпа в третата минута на добавеното време донесе трите точки за Порто. Андре Силва бе точен от бялата точка и Порто спечели важна победа с 2:1.

Класиране:
1. Лестър         3 3 0 0 5:0 9 т.
2. Копенхаген 3 1 1 1 5:2 4 т.
3. Порто           3 1 1 1 3:3 4 т.
4. Брюж            3 0 0 3 1:9 0 т.