Тимът на Реал Мадрид записа първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като надиграха с минималното 1:0 отбора на Галатасарай, в двубой от група "A" от Шампионската лига. Тони Кроос отбеляза единственото попадение в 18-ата минута. Хората на Зинедин Зидан бяха по-добрият от двата отбора на терена, като можеха да отбележат и още попадения, след като отправиха 27 удара към вратата на Фернандо Муслера. С тази победа "белия балет" събира актив от 4 точки и се изкачва до втората позиция. "Джим бом" остават последни със само една точка.

ГАЛАТАСАРАЙ - РЕАЛ МАДРИД 0:1

0:1 Тони Кроос 18'

В 10-ата минута Флорин Андоне получи топката на границата на наказателното поле и стреля по земя, но Тибо Куртоа успя да избие. Само минута по-късно отново Андоне пропусна страхотна възможност за домакините. Той беше намерен в наказатеното поле след центриране от пряк свободен удар и отправи удар от въздуха, но отново Куртоа се намеси блестящо, изчиствайки в ъглов удар.

В 15-ата миният Карим Бензема се измъкна в наказателното поле, но стреля слабо във вратаря Фернандо Муслера.

Три минути по-късно гостите поведоха. Играчите на Зидан се възползваха от неточност в защитата на „джим бон“. Еден Азар получи в наказателното поле и подаде на Бензема, но неточно. За негов късмет топката стигна до Тони Кроос, който стреля от 15-тина метра и след рикошет в играч на домакините и топката се оказа в мрежата на Муслера за 0:1.

В 27-ата минута Азар стреля от малък ъгъл, но без проблеми за Муслера.

В 34-ата минута се дигна напрежението пред вратата на Куртоа, но все пак Марсело изчисти топката.

Четири минути по-късно Райън Бабел премина покрай Федерико Валверде отляво, напредна и подаде към Юнес Белханда в наказателното поле, който стреля, но отново Куртоа успя да избие.

На почивката за домакините се появи Софиян Феголи, който замени Райън Донк. 

В 53-ата минута Карим Бензема получи извеждащо подаване от Кроос и напредна към наказателното поле, след което стреля силно, но Муслера изби над гредата.

Пет минути по-късно Кроос получи пас от Бензема в наказателното поле и беше избутан. Съдията Даниеле Орсато обаче прецени, че нямо основания да даде наказателен удар.

Минута след това Реал организираха скоростна атака, която беше завършена от Еден Азар, който стреля под ъгъл, но Муслера изби с крак.

В 65-ата минута Бензема подаде на Азар, който премина покрай вратаря Муслера, но след това стреля в напречната греда. След това Марсело овладя топката, но не застраши вратата на домакините.

В 75-ата минута Марсело подаде на Бензема, който стреля по земя, но Муслера улови.

Четири минути по-късно в игра за Реал се появиха Винисиус и Хамес Родригес на местата на Еден Азар и Федерико Валверде. В 82-ата и Лука Йович се появи на терена, заменяйки Родриго.

В 84-ата минута Йомер Байрам центрира в наказателното поле от корнер, където Стивън Н'Зонзи стреля силно с глава, но над вратата. 

В следващия кръг двата тима отново ще си дадат среща, но на "Сантяго Бернабеу", в Мадрид, на 6 ноември.

Стартови състави на двата отбора:

Галатасарай (4-3-3): 1. Фернандо Муслера (к) – 22. Мариано, 27. Кристиан Люиндама, 45. Маркао, 55. Юто Нагатомо – 15. Райън Донк, 92. Стивън Н’Зонзи,  6. Жан-Мишел Сери – 10. Юнес Белханда, 23. Флорин Андоне, 11. Райън Бабел

Старши треньор: Фатих Терим

Реал Мадрид (4-3-3): 13. Тибо Куртоа, 12. Марсело, 4. Серхио Рамос (к), 5. Рафаел Варан, 2. Даниел Карвахал – 15. Федерико Валверде, 14. Каземиро, 8. Тони Кроос – 7. Еден Азар, 9. Карим Бензема, 27. Родриго

Старши треньор: Зинедин Зидан

Главен съдия: Даниеле Орсато, Италия

Стадион: „Тюрк Телеком Арена“, Истанбул, Турция

Класиране Група „А“:

1. ПСЖ 3 3 0 0  9:0 9 т.

2. Реал Мадрид 3 1 1 1  3:5 4 т.

3. Брюж 3 0 2 1  2:7 2 т.

4. Галатасарай 3 0 1 2  0:2 1 т.