Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри задоволството си от представянето на Алекс Окслейд-Чембърлейн след двата му гола в снощната победа срещу Генк от Шампионската лига. Английският национал, който пропусна почти целия изминал сезон, заради контузия в коляното, отбеляза първите две попадения, като вторият беше настина фантастичен. Роберто Фирмино получи отляво в наказателното поле и се обърна, за да пусне пас по земя към дъгата. Там Окслейд-Чембърлейн беше готов и с невероятна прецизност изпрати топката с външен фалц над приближаващите защитници. Вратарят Куке се оказа хванат в крачка и само изгледа как кълбото срещна напречната греда, за да спре в мрежата.

„Това беше невероятен момент за него, но ще кажа, че представянето на Окс беше точно същото като това на целия отбор – головете бяха страхотни, но всичко останало можеше и да е по-добре“, заяви Клоп.

„Както е така, но няма проблем. Вторият гол беше сензационен и много важен за нас. Невероятно“.

„В неделя Адам Лалана отбеляза гол, а днес Окс вкара два. Това е наистина хубаво. Наистина превъзходно, страхотна история“ сподели още германецът.