Не спират коментарите относно спорната дузпа, отсъдена от рефера Майкъл Оливър в полза на Реал в 93-ата минута и довела до елиминирането на Ювентус в Шампионската лига.

Този път думата взе извършителят на нарушението – защитникът на Юве Мехди Бенатиа, който определи усещането от решението на рефера като изнасилване и добави:

„Кристиано изпрати топката към Лукас Васкес, който се опита да я овладее на гърди и после да я отиграе с глава. Той не забеляза, че идвам отзад. Опитах се да го блокирам, без да го докосвам, и с левия си крак докоснах топката. Той обаче се усети и го изигра добре за пред съдията. Строполи се и реферът отсъди дузпа. Вижте, гледал съм и съм играл в толкова много мачове и никога не съм виждал отсъдена дузпа за такова нещо и то в 93-ата минута, и то в толкова решителен за класирането момент.“

„Дори и да е имало контакт между мен и Лукас Васкес, то той бе минимален. Да речем докоснах го с мускула на крака си, но това е част от играта, не съм имал намерение да го поваля и фаулирам“, оправда се Бенатиа пред медиите.