Тимът на Ювентус завърши с победа груповата фаза на Шампионската лига. Футболистите на Маурицио Сари спечелиха с 2:0 гостуването си на Байер Леверкузен с голове на Кристиано Роналдо в 75-ата и на Гонсало Игуаин в добавеното време на срещата.    

Гостите имаха първата възможност в срещата, която дойде в 20-ата минута, когато Кристиано  Роналдо напредна отдясно и опита удар от малък ъгъл, но мина леко встрани.

Секунди след това Хуан Куадрадо също имаше добра възможност и отрави изстрел от границата на наказателното поле, но също в аут.

В 22-ата минута Карим Белараби опита удар, но вратаря Джанлуиджи Буфон спаси.

В 34-ата минута Лукас Аларио стреля с глава след центриране от ъглов удар, но не успя да уцели очертанията на вратата.

Две минути след това Гонсало Игуаин открадна една топка и отправи силен изстрел, но над вратата.

Минута преди края на първата част Адриен Рабио сгреши при изнасянето на топката и позволи на домакините да организират бърза атака, при която Кай Хавертц се озова на добра позиция в наказателното поле, но в последния момент ударът му бе блокиран от Даниеле Ругани след отлична намеса.

В 50-ата минута Роналдо бе изведен сам срещу вратаря Лукаш Храдецки и отбеляза, но попадението не бе зачетено заради засада.

Пауло Дибала се вклчи в игра в 67-ата минута и секунди след това опита удар, но неточно.

В 75-ата минута „биаконерите“ откриха резултата. Дибала поулчи дълъг пас на лявото крило, напредна и подаде успордно на голлинията, където Кристиано Роналдо отблизо засече топката във вратата - 0:1.

В 89-ата минута "аспирините" можеха да стигнат до равенството след разбъркване в наказателното поле пред Джанлуиджи Буфон, но Чарлс Арангис отблизо стреля покрай вратата.

В добавеното време на срещата Юве организира контраатака, при която Дибала подаде за Игуаин на границата на наказателното поле и той с хубав удар оформи крайното 0:2.

По този начин Ювентус печели групата си с актив от 16 точки. Байер остават трети и ще играят в Лига Европа, след като в другата среща в група D Атлетико Мадрид надделя над Локомотив Москва с 2:0.