Шампионът на Италия – Ювентус постигна убедителна победа над шестия в Германия - Байер Леверкузен. Старата госпожа надигра с 3:0 "аспирините" в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. В 17-ата минута Гонсало Игуаин откри в полза на "бианконерите". В 62-ата минута Федерико Бернардески удвои след асистенция на Ел Пипита. В 89-ата минута Кристиано Роналдо направи резултата класически и подпечата победата на отбора си.

В третата минута Аларио получи подаване отдясно в центъра на наказателното поле и стреля без подготовка, но топката мина високо над вратата на Шчесни.

Три по-късно домакините стигнаха до ъглов удар, но от Леверкузен се справиха и изчистиха.

В осмата минута Демирбай напредна отляво и първоначално изпълнението му наподобяваше на центриране, но впоследствие топката мина опасно близо над вратата на торинци.

В 13-ата минута Пянич изведе на дясното крило Куадрадо, който напредна на скорост и центрира остро в наказателното поле, където обаче нямаше никой.

В 16-ата минута шампионите на Италия получиха правото да изпълнят свободен удар в близост до дясното флагче на ъгловия удар, но центрирането не представляваше трудност за германите.

Само 60 секунди по-късно Игуаин откри резултата в полза на домакините. Кудрадо изпрати дълъг пас от центъра към границите на наказателното поле, Та първоначално изчисти с глава, но топката попадна у аржентинеца, който моментално стреля по земя и не остави шанс на Храдецки

В 27-ата минута германците изпълниха корнер, но голмайсторът Игуаин моментално изчисти.

Следващото по-интересно положение дойде в 39-ата минута, когато Сами Кедира намери Игуаин вляво в наказателното поле, който стреля технично с десния крак в левия ъгъл на Храдецки, но стражът изби уверено.

В 45-ата минута дойде последното положение за първото полувреме, когато Мичел Вайзер центрира по земя топката в наказателното поле на Старата госпожа, получи се разбъркване, но в крайна сметка не се стигна до изстрел, тъй като никой от "аспирините" не успя да засече коженото кълбо.

Още в началото на второто полувреме Байер получиха правото да изпълнят корнер. Арангис намери центрираната топка от ждроп с десния крак, но тя премина на сантиметри от дясната греда.

В 52-ата минута Кевин Фоланд овладя топката вляво в наказателното поле, но изстрелът му мина високо над вратата.

Другият мач от групата е Локомотив Москва – Атлетико Мадрид.

В 57-ата минута Куадрадо центира отдясно по земя и намери Кристиано Роналдо в центъра на наказателното поле, но изстрелът на португалеца бе спасен от Храдецки.

В 62-ата минута Бернардески удвои. Роналдо намери в наказателното поле отляво Игуаин, който се опита да върне към Кристиано, но той реши да пропусне топката и италианецът мигновено заби топката за 2:0.

4 минути след втория гол, шампионите на Италия можеха да вкарат директно от корнер, след като Миралем Пянич опита да изненада Храдецки, който в последния момент реагира и спаси удара по посока на първата греда.

В 74-ата минута италианците получиха нова възможност за трети гол. Гонсало Игуаин центрира остро отляво, намирайки Роналдо в центъра на наказателното поле, но той би директно във вратаря.

В 82-ата минута гостите от Германия стигнаха до корнер, Йонатан Та надскочи Алекс Сандро и засече с глава, но ударът му мина над вратата.

5 минути по-късно Дибала през човек стреля с левия крак отдясно, но в Храдецки бе на място.

В 89-ата минути петкратния носител на Златната топка - Кристиано Роналдо най-сетне се разписа. Дибала изведе през човек Кристиано в наказателното поле, който хладнокръвно промуши топката между краката на вратаря.

В другия мач от групата Атлетико Мадрид победиха с 2:0 Локомотив в Москва. След сравнително скучно първо полувреме двата отбора се прибраха при резултат 0:0. Още в началото на втората част обаче испанците откриха резултата чрез многомилионния Жоао Феликс, който стреля, вратарят първоначално спаси, но при добавката португалецът не сгреши. 10 минути по-късно гостите си подпечатаха победата с гол на Томас, който получи страхотен пас в наказателното после от Диего Коща. Попадението бе разгледано от ВАР, заради съмнения за засада, но в крайна сметка първоначалното решение на реферите остана и голът бе признат.

Ювентус - Байер Леверкузен 3:0

17 - Гонсало Игуаин

62 - Федерико Бернардески

89 - Кристиано Роналдо

 

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Пянич, Кедира, Матюиди, Бернардески, Роналдо, Игуаин.

Байер Леверкузен: Храдецки, Мичел Вайзер, Та, Св. Бендер, Вендел, Баумгартлингер, Арангис, Демирбай, Хавертц, Фоланд, Аларио