Отборът на Манчестър Юнайтед си осигури място на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като надделя като домакин на Бенфика с 2:1. Двубоят за тима на Жозе Моуриньо обаче не бе никак лек и „червените дяволи“ имаха нужда от доза късмет, за да стигнат до успеха, който се оказа решаващ за преминаването им в следващата фаза.

Две дузпи бяха свирени в полза на Юнайтед, а едната от тях бе пропиляна от Антони Марсиал. Другият наказателен удар пък бе превърнат в гол от Дейли Блинд. Другото попадение за домакините бе автогол на вратаря на Бенфика Свилар.

В другия мач от групата ЦСКА Москва стигна изненадващ успех като гост на Базел, побеждавайки с 2:1. Минутка за гостите от Русия записа българския национал Георги Миланов, който се появи в продължението на срещата.

Още в 15-ата минута тимът на Жозе Моуриньо получи правото да изпълни дузпа, след като Антони Марсиал бе съборен в наказателното поле. Самият нападател се нагърби с изпълнението, но както често става в подобни случи, сгреши. Марсиал би в десния ъгъл на вратата, но стражът на гостите успя да избие топката.

Бербатов урочаса Марсиал

Късметът обаче покри домакините в последната минута на първото полувреме. При последната атака за първата част, Неманя Матич се озова абсолютно сам дълбоко в половината на Бенфика, напредна към вратата на гостите и стреля силно. Топката срещна левия стълб на вратата и щастливо се отби в гърба на вратаря Свилар, за да влезе в мрежата за 1:0.

През втората част домакините получиха правото да изпълнят нова дузпа, която този път съумяха да превърнат в гол. Маркъс Рашфорд увлече трима бранители на Бенфика преди да бъде спънат в наказателното поле, а реферът на двубоя не се поколеба да посочи за втори път бялата точка. Този път Блинд не сгреши и увеличи преднината на своите с мощен шут в центъра на вратата.

В другия мач от групата ЦСКА Москва стигна изненадващ успех като гост на Базел, побеждавайки с 2:1. Минутка за гостите от Русия записа българския национал Георги Миланов, който се появи в продължението на срещата.

Зуфи откри за домакините през първото полувреме, но бойкият тим на ЦСКА успя да стигне до пълен обрат през втората част. Начо изведе по великолепен начин Алан Дзагоев през центъра на отбраната на Базел и останал сам срещу вратаря лесно го преодоля.

Трите точки за гостите осигури Вернблум в 79-ата минута след нова грешка в отбраната на домакините. След постепенна атака за ЦСКА, на два пъти бранителите на Базел не успяха да изчистят топката, която попадна във Вернблум, който без забавяне стреля от границата на наказателното поле и успя да преодолее вратаря на домакините.

След изиграването на четири кръга от груповата фаза на турнира Манчестър Юнайтед е лидер с 12 точки. Втори и трети са отборите на Базел и ЦСКА Москва с равни точки – по 6. Последен изненадващо остава португалският гранд Бенфика без нито една спечелена точка.