Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е запознат със силата на испанския шампион Реал Мадрид преди реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига с "кралския клуб". Първата среща на 26 февруари в Мадрид приключи при резултат 2:1 за "небесносините".

"Реал Мадрид е много силен отбор във всеки един аспект. Помогна ми да стана по-добър треньор. Както Жозе Моуриньо, така и Пелегрини, и всички треньори, с които съм се срещал", искрено сподели специалистът.

"Отборът на Зидан спечели три пъти поред Шампионската лига и отне две титли на Барса в десетилетие, в което Барселона доминира като никой друг. Възхищавам се и на двете версии на Зидан - като играч и като футболист. Като играч Зидан беше... "уха!". Бих искал да съм играл с него. Сега неговият отбор играе добър футбол. Хора като него са нещо много хубаво за футбола", продължи каталунецът.

"Ливърпул от изминалия сезон е най-тежкият съперник, срещу когото съм се изправял в кариерата си. Доминира във всички показатели. Когато реши, не можеш да излезеш от наказателното си поле. Когато ти доминираш, превземат празните пространства както никой друг", заяви той пред DAZN.