Манчестър Сити отпадна на четвъртфиналната фаза на Шампионската лига от Ливърпул, а Хосеп Гуардиола записа един анти-рекорд, след като бе изгонен в мача реванш на „Етихад“.

Гуардиола бе изключително афектиран заради непризнатия втори гол във вратата на Ливърпул и след последния съдийски сигнал на първата част влезе в остър вербален сблъсък с рефера Матеу Лаос, който в крайна сметка го изпрати да гледа втората част от трибуните на „Етихад“.

По този начин Гуардиола за втори път в своята треньорска кариера бе изгонен в мач от Шампионската лига.

Така Хосеп Гуардиола се изравни с Жорже Жезус и Хорхе Сампаоли, които са треньорите гонени най-много в историята на Шампионската лига.

Предишният път, в който Гуардиола бе изгонен в мач от Шампионската лига бе на четвъртфиналната фаза на турнира през сезон 2008/09 в мача между Барселона и Байерн Мюнхен. Арбитърът, който тогава изгони Пеп бе Хауърд Уеб. Гуардиола протестира бурно за неотсъдена дузпа срещу Лионел Меси.

Жорже Жезус бе изгонен през сезон 2011/12 по време на мача между Базел и Бенфика и през сезон 2016/17 по време на двубоя между Реал Мадрид и Спортинг Лисабон. И двете срещи са от груповата фаза на Шампионската лига. Той бе изгонен от съдиите Виктор Касай и Паоло Талиавенто.

Хорхе Сампаоли от своя страна бе изгонен на два пъти в единствения сезон, в който води отбор в Шампионска лига. Той бе начело на Севиля през 2016/17. Марк Клатенбърг го изгони от треньорското му място на мача между Севиля и Ювентус в груповата фаза на турнира. След това аржентинският специалист бе изгонен от Даниеле Орсато по време на осминафиналния мач реванш от Шампионската лига между Лестър и Севиля.