След наистина луд мач Атлетико Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионската лига, детронирайки актуалния носител на трофея. „Дюшекчиите“ победиха Барселона с 2:0 в четвъртфиналния реванш и след общ резултат 3:2 минаха напред в турнира на богатите (първата среща завърши с успех за състава на Луис Енрике с 2:1). И двете попадения в срещата бяха дело на Антоан Гризман. Домакините имаха и греда през вторите 45 минути. Главният рефер на двубоя Никола Рицоли не остана незабелязан на терена, като се отчете с някои спортни отсъждания.

Убийственото трио на каталунците Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар се представи на ниво доста под очакванията, а статистиката сочи, че петкратният носител на Златната топка повтори антисерия. Аржентинецът не успя да се разпише в пети пореден двубой. 

Същевременно случилото се на терена на стадион „Висенте Кладерон“ силно напомни на сценария, който се разигра преди две години, през сезон 2013/14 на същия етап от надпреварата. И тогава Атлетико елиминира Барселона, а в последствие стигна до финал, където загуби от Реал Мадрид.

Мадридчани започнаха силно мача, като в 3-ата минута Габи стреля от наказателното поле, но в страни от вратата. В 8-ата минута Филипе Луис центрира в наказателното поле, а Антоан Гризман нанесе удар с глава, но неточно.

В 28-ата минута Жерар Пике се хвърли да предотврати едно опасно нахлуване в наказателното поле на каталунците. Имаше претенции за игра с ръка на бранителя от страни на домакините, но съдията посочи играта да продължи.

Лионел Меси пробва късмета си в 34-ата минута. Аржентинецът изпълни пряк свободен удар, но изстрелът му мина над напречната греда.

Опитите на Атлетико да реализира попадение дадоха ефект след 37 минути игра. Саул Нигес центрира меко от дясно, а Антоан Гризман засече с глава за 1:0.

Барселона отговори в 42-ата минута. Неймар отправи мощен удар, който обаче бе отразен вещо от Ян Облак.

В последната минута на редовното време на първата част Яник-Ферейра Караско излезе на добра позиция, отправи диагонален изстрел, който обаче бе отразен от Марк-Андре тер Стеген.

След почивката „дюшекчиите“ стартираха активно, а в 54-ата минута Аугусто Фернандес стреля, последва чудесен удар с глава на Саул Нигес, при който топката кацна на напречната греда.

В 59-ата минута Коке трябваше да чисти пред голлинията топка, за да спаси попадение във вратата на своя състав.

След 60-ата минута на срещата каталунците стигнаха до поредица от корнери, от които обаче не произлезе нищо. В 67-ата минута Луис Суарес отправи силен удар от пеналта, но Ян Облак бе на мястото си и „закова“ топката.

Серхи Роберто центрира в 70-ата минута, последва изстрел с глава на Луис Суарес, а словенският страж на мадридчани излезе и спаси. При тази ситуация Суарес нанесе здрав удар с лакът в окото на Диего Годин, в резултат на което на лицето на играча на Атлетико се появи голяма синина. Главният рефер Никола Рицоли вдигна жълт картон.

Страстите на терена се разгорещиха в 76-ата минута на мача, когато при едно съприкосновение между Неймар и Диего Годин, двамата си размениха любезности, намесиха се и други техни съотборници, а в резултат на случилото се Жорди Алба получи жълт картон.

Уникална глупост на Андрес Иниеста в 87-ата минута доведе до дузпа за „дюшекчиите“. Халфът на каталунците спря топката с ръка, а Никола Рицоли посочи бялата точка. Същевременно Иниеста се размина само с жълт картон при това положение. Зад топката застана Антоан Гризман, който с премерен удар я прати в долния ляв ъгъл на Марк-Андре тер Стеген за 2:0.

Минута по-късно гостите имаха претенции за дузпа. При една от последните си възможности, Андрес Иниеста стреля, а топката срещна дясната ръка на Габи, който бе в пеналта, но италианският арбитър вместо 11-метров наказателен удар, отсъди фаул. Зад топката застана Лео Меси, чийто изстрел излезе в аут.

Така Атлетико се класира за полуфиналите на най-комерсиалната футболна надпревара на Стария континент. 


Стартови състави:

Атлетико Мадрид: Ян Облак, Фелипе Луис, Ернандес, Диего Годин, Хуанфран, Саул Нигес, Габи, Аугусто Фернандес, Коке, Антоан Гризман, Яник-Ферейра Караско

Барселона: Марк Андре тер Стеген, Дани Алвеш, Жерар Пике, Хавиер Масчарно, Жорди Алба, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS