Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отправи молба към феновете на „белия балет“. След елиминацията на Байерн Мюнхен и класирането за полуфиналите на Шампионската лига, Роналдо се обърна към запалянковците, като апелира да не го освиркват на „Сантиаго Бернабеу“.

Срещата между Реал и Байерн в испанската столица бе белязана от спорни моменти, а в крайна сметка „лос бланкос“ минаха наред в турнира след две победи – с 2:1 и 4:2 – и общ резултат 6:3. Носителят на „Златната топка“ реализира пет попадения.

Пореден уникален рекорд за Роналдо

„Единственото, което моля феновете на „Бернабеу“, е да не ме освиркват тук, защото винаги давам най-доброто от себе си, във всеки мач. Дори когато не бележа, аз се опитвам да помагам на Реал Мадрид“, каза Роналдо след срещата.

Реал Мадрид с ново постижение за историята

„Ние знаехме, че Байерн ще играе добре и ще ни създаде трудности. Това е отбор, който може да вкарва на всеки стадион. Показаха, че са голям отбор, но ние играхме добре и създадохме положения през първата част. През второто полувреме вкарахме голове. Ние сме свикнали да страдаме и сега сме доволни“, продължи Роналдо.

„Реал Мадрид бе по-добър. Вкарахме шест гола срещу отбор като Байерн. Това не е лесно. Така че, заслужаваме да минем напред“.

Запитан дали Реал може да спечели дванадесета титла в Шампионската лига, португалският нападател обясни: „Още е рано да говорим за това, но дано“.