Бившият голаджия на Реал Мадрид Предраг Миятович се върна на един паметен момент от своята кариера. Броени часове преди „белите“ да се изправят срещу Ювентус във финала на Шампионската лига, черногорецът коментира решителния мач в същата надпревара от 1998 година, когато спорят същите европейски колоси. Тогава именно той бележи единствения гол за победата с 1:0 и коронясва Кралския клуб след 32-годишна пауза.

Как един черногорец коронясва Реал и разплаква Юве?

„След като си идеш от Реал Мадрид си даваш сметка, че си направил нещо важно и историческо. Когато си в нещата, не ги оценяваш така. След като се оттеглиш, имаш повече време, повече приятелства и осъзнаваш случилото се. Тогава моментът бе такъв. Имахме други успехи, но не успяхме да покорим Шампионската лига. Това бе тежест за всички мадридисти. Когато вдигнахме купата, това бе голямо облекчение. Казахме си: „Вече имаме така желаната седма“. Аз отбелязах победния гол. Това бе сред най-прекрасните моменти“, разказва Миятович.

Дойде ред на големия въпрос: Кой?

Голът на Миятович във вратата на „бианконерите“ идва в 66-ата минута. Той вкарва след центриране на Роберто Карлош. Съществуват спорове около това попадение, като някои са на мнение, че черногорецът е бил в засада. 19 години по-късно, Миятович казва: „При самата ситуация, когато получих топката, бях сам. Нормално е хората да са останали с това усещане. Но в действителност никой от Юве не протестира. Никой не вдигна ръка. Когато видях тези реакции разбрах, че голът е редовен. Тогава не съществуваха технологиите, които помагат днес. Но аз съм уверен, че попадението бе редовно“.

Юве и Реал Мадрид ще премерят сили в тазгодишния финал на турнира на богатите на 3 юни от 21.45 часа. Срещата ще се състои в Кардиф.