Драматична развръзка прати нидерландския АЗ Алкмаар в третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Тимът спечели срещу чешкия Пилзен с 3:1 след продължения, след като до продължението на редовното време губеше с 0:1.

През първата част двата тима не съумяха да реализират попадения и трябваше да решават спора помежду си през втората част. АЗ Алкмаар пропусна да открие резултата още в 46-ата минута, когато Де Вит стреля под напречната греда, но вратарят се намеси добре и прати топката в корнер, след това обаче опасност за гостите нямаше.

Пилзен отвърна с опасна атака в 56-ата минута, но ударът на Чермак беше спасен от вратаря на домакините. Боаду имаше възможност да открие резултата при добра ситуация в 63-ата минута, но топката мина на сантиметри от вратата.

Давид Лимберски откри резултата за Пилзен с прекрасен диагонален удар от границата на наказателното поле в 77-ата минута на мача. Гостите се виждаха вече напред в турнира, когато вратарят на Пилзен наруши правилата в наказателното поле срещу съперник и от бялата точка Коопмейнерс изравни и прати двубоя в продължения. Малко по-рано АЗ удари и гредата чрез Гудмундсон.

В продълженията при образцови атаки Гудмундсон на два пъти се разписа и прати тима си напред в турнира.