Крилото на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария остана изключително доволен от достигането до финала на Шампионската лига от него и неговите съотборници. Парижани побеидха с 3:0 РБ Лайпциг, осигурявайки си първи финал в надпреварата в историята си. 

Аржентинският футболист, от сво страна, беше с основна заслуга за това, доставяйки две асистенции и отбелязвайки и едно попадение. Ди Мария смята, че достигането на ПСЖ до финал и на Лион до полуфинал в надпреварата с доказателство за силата на френското вътрешно първенство. 

„Направихме голям мач и стигахме до първи финал в историята на клуба. Това беше важен мач за нас и нашите фенове“, започна Ди Мария.

„В подобни мачове всичко е 50-50, но с необходимата енергия стигнахме до финал. Бях тъжен, че не играх в предишния мач, но тази вечер събрах сили, за да съм на ниво.

„Финалът ще е труден, но трябва да играем мач за мач. Вижда се, че това, че завършването на германската и френската лига не беше минус за нас. Доказваме, че двата шампионата са най-високо ниво, независимо от мненията, че това не е вярно“.

„Имаме страхотен отбор и искаме да постигнем целта си. Крачка по крачка се приближаваме до нашата мечта. Знаем, че Байерн Мюнхен и Лион имат страхотни отбори, но ние се готвим мач за мач и ще сме на 100% за финала“, завърши аржентинският атакуващ халф.