Отборите на Севиля и Краснодар изиграха страхотен двубой, който завърши с победа за испанците с 3:2. Те обаче трябваше да правят обрат, след като губеха с 0:2. Шапи Сюлейманов в 117-ата и Маркус Берг в 21-ата минута от дузпа донесоха преднината на руския тим. Иван Ракитич намали в 42-ата, а с два гола на Юсеф Ен-Несери в 69-ата и 72-ата минута победата отиде на сметката на „андалусийци“. Обратът може да се каже, че беше още по-впечатляващ, след като Севиля игра с човек по-малко от края на първото полувреме, когато бе изгонен Хесус Навас.

Резултатът беше открит в 17-ата минута, когато Шапи Сюлейманов изпълни по отличен начин пряк свободен удар и отбеляза – 0:1.

Четири минути след това руснаците вече имаха два гола аванс. Жул Кунде фаулира Маркус Берг в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, след като разгледа ситуацията със системата ВАР. Зад топката застана потърпевшия и не сбърка – 0:2.

Оттук насетне Севиля взе нещата в свои ръце. Възпитаниците на Жулен Лопетеги се върнаха в мача три минути преди края на първата част. Иван Ракитич засече с глава центриране отдясно на Жоан Жордан и реализира за 1:2.

Дълбоко в добавеното време на полувремето нещата за Севиля отново се объркаха. Кристофър Олсон се измъкваше сам срещу Томаш Вацлик, но бе фаулиран от Хесус Навас и съдията му вдигна директен червен картон.

Въпреки че бяха в намален състав, домакините стигнаха до обрата през втората част.

В 69-ата минута Юлуф Ен-Несери се възползва от грешка на Кайо Панталеан, като му открадна топката на границата на наказателното поле и след това успя да се разпише, за да изравни.

Само три минути след това отново той завърши великолепния обрат. След изпълнение на пряк свободен удар Люк де Йонг засече топката, но тя се отби от страничната греда. Кълбото обаче попадна на крака на връхлитащия Ен-Несери, който с безпощаден удар вкара второто си попадение, за да изведе тима си напред.

До края на двубоя домакините се прибраха и оставиха инициативата на Краснодар, които обаче не успяха да стигнат до изравняването.

С тази победа Севиля вее има 7 точки в актива и е на втората позиция. Краснодар остава трети с една спечелена точка. На 24 ноември предстои вторият двубой между двата тима, но на „Краснодар Стейдиъм“.