Брест стартира участието си в Шампионската лига с победа, след като надигра с 2:1 у дома Щурм Грац в сблъсъка на смятаните за аутсайдери в турнира. Юго Маньети изведе домакините напред в 23-ата, но в първата минута от добавеното време на първата част Едмилсон Фернандес си вкара автогол след изстрел на датския нападател на австрийците Вик Бовинг. Десет минути след подновяването на играта Абдала Сима отново изведе французите напред след аситенция на Людовик Ажорк и по този начин донесе първия исторически успех за френския тим в най-престижния европейски клубен турнир.

Срещата стартира с отменен гол за Щурм в 13-ата минута, когато Сийди Джата прати топката в мрежата, но попадението не бе признато заради засада.

Десет минути по-късно резултатът бе открит. След рикошет кълбото попадна в Юго Менити, който стреля прецизно от границата на пеналтерията в долния ляв ъгъл и не остави шансове на Кел Схерпен за 1:0.

В самия край на първата част Щурм Грац изравни резултата, след като Едимилсон Фернандеш не се ориентира добре след удар на нападателя на гостите Вик Бовинг и си отбеляза автогол – 1:1.

Брест отново поведе в 56-ата минута, когато Абдала Сима бе най-съобразителен в наказателното поле и засече центриране на Людовик Ажорк в долния ляв ъгъл за 2:1.

Две минути преди края на редовното време австрийският тим остана с човек по-малко на терена, след като Димитри Лавали бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон.

За Брест предстои гостуване на Ред Бул Залцбург, докато Щурм ще приеме Брюж в следващия кръг на ШЛ.