Борусия Дортмунд постигна пълен обрат и завърши с победа в групата си, надделявайки с 2:1 при визитата си на Зенит Санкт Петербург. По този начин вестфалци продължават като победител от група F и на 1/8-финалите от Шампионската лига ще играят срещу отбор, който е финиширал на второто място в своята група.

Германският тим достигна до пълен обрат при визитата си на Зенит, докато с 10 души на терена, Брюж остана на крачка от сензацията срещу Лацио, но не успя да обърне римляните във Вечния град. Така Борусия финишира на върха с 13 точки в актива си, докато Лацио е под номер две с 10. Брюж остава със 7 пункта на третата позиция, докато Зенит е последен, само с една точка на сметката си.

Зенит водеше на Борусия с 1:0 чак до 68-ата минута, но в крайна сметка допусна два гола и не успя да стигне дори до точката в мача. Дриуси даде предимство на руския отбор след 16 минути игра, а малко след това домакините дори имаха възможност да се разпишат още веднъж, но не успяха да го сторят.

Това бе и единственото попадение до почивката. След нея гостите вдигнаха оборотите, за да гарантират първата си позиция в класирането, тъй като бяха наясно, че в другата среща Лацио, по същото време, водеше на съперника си. Пишчек върна гостите в мача с попадение в 68-ата минута, а само 10 по-късно Аксел Витсел оформи крайното 1:2.