Малмьо сензационно отпадна още във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Шведският тим допусна загуба от Жалгирис и в реванша - 0:2. В следващия кръг шампионът на Литва ще премери сили с Бодьо/Глимт, който тази вечер разгроми Линфийлд с 8:0.

Поражението на Малмьо с 0:1 във Вилнюс само по себе си беше изненада и се очакваше на собствен терен шведите да покажат, че са по-класният тим. Те създадоха няколко опасни положения в началото, но в 34-ата минута Оливер Буф подаде на Матиас Ойевусу, който изведе Жалгирис напред.

Въпреки че в състава на Малмьо личаха имената на опитните Ола Тойвонен и Никлас Мойсандер, домакините не успяха да обърнат нещата в своя полза. Нещо повече - В 52-ата минута Ренан Оливейра посрещна една отбита топка и вкара втори гол за Жалгирис. 

Литовците се прибраха в половината си, за да бранят вече солидния аванс, а Малмьо не знаеше как да преодолее солидния защитен вал пред вратата на Едвинас Гертмонас. Интригата окончателно изчезна в 77-ата минута, когато датският халф на домакините Андерс Кристиансен получи червен картон.