Ред Бул Залцбург първия си успех в своята история в мач от груповата фаза от Шампионската лига. Това се случи, след като австрийският първенец победи с 2:1 френския шампион Лил у дома в първия мач между двата отбора.

Мачът започна блестящо, след като и двата отбора играха на високо темпо, а същевременно и защитите се справяха добре. Първото спасяване в срещата дойде в 12-ата минута, когато Ноа Окафор трябваше да се намесва. В 34-ата минута пък Карим Адеми беше фаулиран от Свен Ботман в наказателното поле след контраатака, а решението дойде след проверка на ВАР. Системата потвърди тезата на рефера, а Адеми бе точен от дузпа, след като не остави шансове на Иво Грбич – 1:0 за домакините.

Те можеха да удвоят аванса си преди почивката, но удар с глава на Расмус Кристенсен намери гредата. В последните секунди на първата част пък Жозе Фонте блокира удар на Адеми. След като получи три дузпи срещу Севиля, Залцбург получи втората си в този ден след 53 минути игра. Тогава Бурак Йълмаз блокира удара на Максимилиан Вьобер с ръка, а Адеми се засили и отново прати топката във френската врата – 2:0.

Две минути след като Жаклен Гуверне направи три промени в своя състав, Йълмаз върна гол за Лил, ставайки най-старият голмайстор в Шампионска лига, след като наказа грешка в отбраната на австрийците.

Темпото остана високо до края и РБ Залцбург можеше да вкара трети гол, но такъв така и не дойде.