Отборът на РБ Лайпциг постигна ценна победа с 2:1 срещу състава на Зенит в трети сблъсък от група G на Шампионската лига. Попаденията за "биковете" отбелязаха Кинрад Лаймер и Марсел Забицер, докато за гостите откриващото попадение в срещата беше отбелязано от Ярослав Ракитски. 

Двубоят започна в страхотно темпо от страна на домакините, като още в първата минута на срещата Конрад Лаймер отправи удар от около 25 метра разстояние, който беше избит със сетни сили от вратаря на Зенит Михаил Кержаков. 

Въпреки ранния натиск на Лайпциг и няколко възможности пред вратата на Кержаков първият гол в срещата беше за гостите от Русия. След изчистено центриране от защитниците на германския тим топката попадна в краката на Ярослав Ракитски, който с туповен шут от около 30 метра разстреля Петър Гулаши, за да даде изненадващ аванс на Зенит. 

Резултатът се запази такъв до почивката, но в началото на втората част момчетата на Юлиян Нагелсман отново натиснаха педала на газта. В 49-та минута резултатът беше изравнен. След многоходова комбинация топката стигна до Марсел Забицер на дясното крило, който намери движението на Конрад Лаймер от втора позиция. Полузащитникът пое добре и завърши от около 10 метра, за да направи резултаат 1:1. 

Само 9 минути по-късно обратът беше пълен и то по какъв начин. След ново постепенно нападание левият бек на германците Лукас Клостерман намери Забицер на задната на границата на наказателното поле. Нападателят пое добре на гърди и от въздуха насочи по неспасяем начин топката в скобата на вратата на Михаил Кержаков. 

След като резултатът стана 2:1 темпото намаля, като до края на мача резервата Матеус Куня изпусна да направи успеха на Лайпциг по-убедителен. 

Така германският тим излезе начело на Група G с актив от 6 точки, докато Зенит остана на третата позиция с актив от 4 пункта след 3 мача.