АЕК Атина елиминира Динамо Загреб в третия квалификационен кръг на Шампионската лига и ще играе срещу Антверп от Белгия в плейофа за влизане в груповата фаза. Това стана факт след драматичен реванш, който завърши 2:2. В първия двубой гръцкият шампион бе записал успех с 2:1 като гост.

До 90-ата минута на реванша в Гърция хърватите водеха с 2:0, като така те продължаваха напред. В добавеното време АЕК успя да изравни, а пропуснаха и дузпа. В герой за домакините се превърна хърватския национал Домагой Вида, който бе точен в 10-ата минута на продължението.

Йосип Шутало и Роберт Любичич дадоха комфортен аванс на Динамо. Серхио Араухо върна АЕК в битката във втората минута на добавеното време. Драмата бе пълна, когато домакините получиха дузпа в заключителните секунди. Ударът на Леви Гарсия беше спасен от Доминик Ливакович, но Вида се разписа при добавката за крайното 2:2.

@aekfc That moment ⚽️ #aekgnkdin #aekfc #aekfcseason2023_2024 #UCL #fy #fypdongggggggg ♬ πρωτότυπος ήχος - AEK FC

Мачът в Атина трябваше да бъде първият от дуела и да се изиграе още на 8 август. Преди началото му тогава обаче се стигна до сбиване между агитките на двата отбора, в резултат на което един от ултрасите на АЕК беше убит.

Динамо Загреб ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа, където ще се изправи срещу Спарта Прага.