Отборът на Бенфика спечели с 2:1 при домакинството на Олимпик Лион в двубой от група G на Шампионската лига. Точни за португалския тим бяха Рафа Силва и Пици, докато за Лион попадението беше дело на Мемфис Депай.

Двубоят започна по-най-добрият начин за домакините. След многоходова комбинация на границата на наказателното поле топката с малко късмет стигна до Рафа Силва, който я заби под плонжа на Антони Лопес, за да направи резултата 1:1.

Двамата отбора продължиха да си разменят атаки. Шансове около 30-та минута се откриха пред Харис Сеферович за Бенфика и Максуел Корне за гостите от Франция, но резултата остана непроменен до края на частта.

В 70-та минута възпитаниците на Руди Гарсия все пак намериха път обратно в срещата. След комбинация по десния фланг Луи Дюбоа пласира фантастично центриране към останалия непокрит на задната греда Мефис Депай, който не остави шансове на стража на Бенфика и изравни резултата за 1:1.

Точно, когато изглеждаше, че двубоят ще завърши при паритет все пак домакините откраднаха трите точки. В 85-та минута Антони Лопес допусна комична грешка, хвърляйки топката право в краката на нападателя на португалския гранд Пици, който без да се колебае стреля с първото си докосване и направи резултата 2:1 на опразнената врата.

По този начин Лион остава с 4 точки след изиграване на първите 3 срещи, което им отрежда 3-то място. Бенфика, от своя страна, са последни, с 3 пункта.