Байерн Мюнхен започна своя сезон в Шампионската лига с разгромна победа с 5:0 над руския Ростов.

В дните преди мача баварците категорично заявиха, че тази година целта им е една – трофеят в лигата, а стартът им бе обещаващ. Категорично превъзходство на „Алианц Арена“ и успех, дошъл след голове на Роберт Левандовски, Томас Мюлер и две попадения на младата звезда на тима Йосуа Кимих. В същото време в Айндховен, Атлетико Мадрид измъкна труден успех с 1:0 над домакините от ПСВ и също започна с три точки.

В Мюнхен Карло Анчелоти бе дал почивка на някои от основните си футболисти като Филип Лам и Франк Рибери, но това не попречи на тима му да бъде пълен господар на терена от самото начало.

Първият гол в двубоя падна в 27-ата минута и бе дело на Роберт Левандовски, който бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него.

Тежък инцидент към края на полувремето претърпя Матс Хумелс, който стреля с глава, но бе ударен с крак от съперников футболист и дълго време трябваше да получава медицинска помощ.

В самия край на първата част немският колос стигна и до втория си гол в двубоя. Дейвид Алаба центрира отляво, а Томас Мюлер засече отлично в наказателното поле за 2:0.

8 минути след подновяването на играта всякаква интрига в двубоя приключи след трети гол за домакините. Негов автор бе Йосуа Кимих, който реализира първия си гол в Шампионската лига, след като в последните 10 дни реализира и дебютните си попадения за националния отбор на Германия, и в Бундеслигата. Талантливият халф се възползва от пас по земя на Дъглас Коста и от няколко метра засече топката във вратата.

След точно час игра Кимих вкара и втория си гол в срещата. След центриране от фаул на Хуан Бернат, халфът надскочи всички в наказателното поле и с глава реализира четвъртото попадение в мача.

Самият Бернат пък оформи крайното 5:0 след комбинация на двама влезлия като резерви. Рибери получи топката отляво на наказателното поле и успя да намери пролука, в която да подаде към испанеца, за когото не бе трудно да вкара от няколко метра.

В същото време на „Филипс Стейдиъм“ двата отбора изиграха доста по-равностоен двубой, в който обаче по-опитният тим се поздрави с успеха.

Още в 6-ата минута топката бе във вратата на Атлетико, но попадението на Люк де Йонг не бе признато заради нарушение.

След спокойни минути до края на полувремето, гостите успяха да нанесат своя удар в 43-ата минута. Това се случи, благодарение на Саул Нигес, чийто превъзходен удар от границата на наказателното поле влезе в левия ъгъл на вратата.

В добавеното време на първата част ПСВ имаха отличната възможност да изравнят, след като Мартин Аткинсън посочи бялата точка за нарушение на Хосе Мария Хименес. Андрес Гуардадо обаче не успя да преодолее Ян Облак.

През втората част Кевин Гамейро и Антоан Гризман бяха близо до втори гол за мадричани, но в последните минути ПСВ упражни натиск в търсене на изравнителното попадение. Това можеше да се случи на два пъти в добавеното време на мача. Първо Ян Облак спаси блестящо удар с глава на Гастон Перейро, след което опасен шут на Барт Рамзелаар мина на сантиметри встрани от вратата.

Така след първите мачове Байерн оглави клаирането с по-добра голова разлика от Атлетико докато ПСВ и Ростов са без точков актив. В следващия кръг, на 28 септември, е голямото дерби в групата. Атлетико посреща Байерн в Мадрид, а Ростов приема ПСВ в Русия.