Байерн се наложи с 2:0 над Рома, а ЦСКА Москва сътвори изненадата на кръга, като победи Манчестър Сити в Англия с 2:1 в двубоите от група Е на Шампионската лига.

Така Байерн на практика си осигури място в елиминациите, а Рома и ЦСКА могат да спорят за второто място. Ман Сити остава последен, само с две точки до тук.

Без да блести особено, и да има някакви невероятни ситуации, Байерн доминираше тотално над Рома. На свой терен „баварците“ не показаха никакви слабости, или отпускане след разгромния успех в предишната им среща в Рим. Те не вкараха толкова, колкото на „Олимпико“, но двете попадения бяха напълно достатъчни, за да се запази перфектен актив.

След като нито един от двата отбора нямаше 100-процентово положение за гол в първите минути, в 38-та Алаба пое топката отляво, влезе в пеналта и сви към Франк Рибери на точката на дузпата, за 1:0.

В 64-та минута Левандовски сервира топката на Марио Гьотце, за когото остана лесното – да добави в мрежата от вратарското поле.

Итурбе имаше едно от редките положения за Рома точно след това, но Нойер бе твърде внимателен, за да допусне изненада.

Отново Нойер бе на мястото си с две страхотни спасявания в 82-та минута, като първо отказа Жервиньо, а след това и Наинголан.

Така без напрежение, но с тотална доминация, Байерн взе трите точки, и вече има 12, докато Рома остана с четири, колкото има и ЦСКА Москва.

ЦСКА постигна фантастична победа в Манчестър над Сити, с 2:1, и запази пълни шансове за място на осминафиналите. Българският национал Георги Миланов се появи като резерва през второто полувреме, и имаше добри включвания.

Още преди да са изтекли две минути от мача, Начо центрира от пряк свободен удар, а Думбия с глава се извиси в пеналта и прати топката в мрежата.

В осмата минута обаче Ман Сити набързо върна попадението, след като Яя Туре не остави шанс за Акинфеев, и отбеляза от пряк свободен удар.

Думбия пак показа класа в 20-та минута, когато между двама защитници успя да стреля от границата на наказателното поле, а ударът му прелетя малко над напречната греда.

Акинфеев отрази удар на Серхио Агуеро малко по-късно.

В 34-та минута ЦСКА отново се озова като лидер в резултата, като отново Думбия бе точен, след като бе изведен сам-самичък срещу Харт от Начо.

Георги Миланов влезе на мястото именно на Думбия в 66-та минута, а в 71-та изпълни страхотен пряк свободен удар и за малко се размина с отбелязването на трети гол за ЦСКА.

Нарушението за това положение пък остави Ман Сити с 10 души на терена, след като Фернандиньо си изпроси втори жълт картон за него, само 25 минути след като бе влязъл в игра.

Яя Туре съвсем допълни кошмара за Сити, след като получи директен червен картон в 82-та минута, след като изпусна нервите си при едно препречване.

С девет души вече, домакините бяха в пълен шок, но продължиха да се опитват да стигнат до точката. Това бе непосилна задача, и ЦСКА взе своето от „Етихад“ с двама повече на терена, и много желание.

В последните два кръга от група Е, ЦСКА е домакин на Рома и гостува на Байерн, а Ман Сити приема "баварците" и гостува в Рим.