Байер Леверкузен и Барселона не се победиха в последния си мач от Група Е на Шампионската лига. Двубоят завърши при 1:1, като независимо от изхода му каталунците се класираха за фазата на директните елиминации.

Отборът на Луис Енрике събра 14 точки и безапелационно остана върха в класирането. „Аспирините“ пък се завършиха 3-и с 6 точки и през пролетта ще играят в Лига Европа.

Немците събраха равен актив с Рома, който направи 0:0 с БАТЕ, но заради по-добри показатели в директните мачове помежду си /победа с 3:2 и равенство 4:4/, „вълците“ излязоха втори и ще продължат в турнира на богатите и през пролетта. Последен в групата финишира БАТЕ Борисов, който остана с 5 точки.

Байер започна мача смело, а до 12-ата минута домакините създадоха две опасни положения. И в двете ситуации в основата бе Хакан Чалханоглу, но полузащитникът не успя да се разпише.

Баселона поведе след 20 минути игра. Иван Ракитич изведе отлично Лионел Меси, който остана сам срещу вратаря и се разписа за 1:0.

Радостта на каталунците обаче трая само 3 минути. След центриране от ляво на Мехмеди, Хавиер Ернандес бе оставен непокрит и отбеляза за 1:0.

В 26-ата минута нова възможност се разкри пред Лионел Меси. След хубав пас на Сандро Рамирес аржентинският техничар не успя да вкара, а ударът му мина в страни от левия стълб.

В самия край на първата част Ракитич изпита точния си мерник и от 20 метра стреля, но ударът му мина в страни.

През вторите 45 минути Байер бе доста по-активният състав. „Аспирините“ създадоха опасности, а един от най-активните в редиците им бе Хакан Чалханоглу.

В 62-ата минута Мехмеди пропусна да накаже именития си опонент, а в самия край на мача Марк-Андре тер Стеген трябваше да покаже класа, спасявайки опасен изстрел на Чичарито.

Същевременно в другия мач от групата Рома и БАТЕ не излъчиха победител. Двубоят завърши с нулево равенство /0:0/.

Първото полувреме премина в спокойно темпо без много положения и пред двете врати, а единствената по-сериозна опасност дойде в 28-ата минута. Тогава Миралем Пянич изпълни добре фаул от около 25 метра, но не намери целта.

След почивката Един Джеко пропусна „златен шанс“, след като получи хубав пас в наказателното поле.

В 52-ата минута Сергей Черник спаси тима си от попадение, отразявайки удар на Алесандро Флоренци, а в 68-ата минута белорусите имаха великолепна възможност за гол. Максим Володко създаде сериозна опасност за Войчех Шчесни, след като отправи удар от наказателното поле, но стражът демонстрира котешки рефлекс и отрази. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS