Отборите на Бенфика и ПСЖ завършиха при резултат 1:1 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Лионел Меси откри за парижанив 22-та минута, а автогол на Данило в 41-та донесе равенството.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Донарума трябваше да спасява тима си още в 8-та минута, когато Гонзало Рамош от Бенфика получи невероятен пас и нанесе изстрел във вратата на ПСЖ. Стражът на гостите обаче блесна с невероятно спасяване. 

Отново домакините бяха близо до отбелязването на гол в 18-та минута, когато Давид Нереш отново нанесе добър удар в целта, но Донарума пак се намеси брилянтно и остави парижани в мача за втори път. Последва ъглов удар, който не доведе до нищо опасно. 

Лионел Меси обаче показа класата си още веднъж като в 22-та минута получи добър пас от съотборник и нанесе много точен и плътен удар, а шанс за вратаря на домакините нямаше. Аржентинецът поведе ПСЖ към успеха.

Парижани оцеляха благодарение на Донарума отново, този път вратарят трябваше да се намеси в 38-та минута, когато Антонио Силва се освободи и стреля като топката отиваше под напречната греда, но Донарума не позволи на кълбото да влезе и остави отбора си напред в резултата.

Бенфика може би заслужаваше попадение и равенство след добрата си игра през цялото първо полувреме, но начина, по който стигна до това бе малко изненадващ, тъй като Данило прониза собствената си врата в 41-та минута, след като се опита да изчисти центриране той пати топката във вратата си - 1:1.

ПСЖ започна силно второто полувреме и още в 49-та минута Ашраф Хакими изпусна дорба възможност, а в 50-та Неймар също не успя да отбележи като неговия удар срещна напречната греда, а топката излезе.

Рафа Силва пък имаше отличен шанс да донесе успеха на Бенфика в 81-та минута, когато обаче отново блестящият Донарума се намеси и спаси.