Отборът на Атлетико Мадрид победи с 2:0 като гост РБ Залцбург в последен мач и за двата тима от група А на Шампионската лига. Марио Ермосо откри в 39-ата, а Яник Караско удвои в 86-ата минута. По този начин "дюшекчиите" се класираха за 1/8-финалите на турнира.  

"Рохибланкос" не бяха убедителни с играта си и само добрите намси вратаря Ян Облак и пропуските на играчите на Залцбург, ги спасиха от това резултатът да бъде в полза на домакините. На два пъти и гредите спряха австрийците от попадение. С тази победа Атлети остава на втората позиция с актив от 9 точки, докато "биковете" ще се задоволят с участие в Лига Европа напролет. 


Домакините стартираха срещата силно и още в третата минута можеха да открият резултата. След неразбирателство в защитата на Атлети топката стигна до Мергим Бериша, който преодоля играч на гостите и стреля силно в наказателното поле, но кълбото с отби от лявата греда на Ян Облак.

Австрийците продължиха с опасните си атаки по крилата, които затрудняваха играчите на Атлети. Все пак нови удари към вратата на Облак липсваха. 

В 15-ата минута Енок Мвепу изведе отдясно в наказателното поле Секу Който, който обаче стреля слабо и в ръцете на Облак.

Секунди след това обаче Доминик Собослай получи топката на границата на наказателното поле и отправи чудесен фалцов удар по тревата, който влизаше в долния ляв ъгъл на Облак, но словенският страж показа брилянтен рефлекс и изби в корнер.  

В 24-ата минута Маркос Йоренте си освободи мястото за стрелба от границата на наказателното поле, но шутира в  аут. 

Залцбург продължи да затруднява играчите на „дюшекчиите“, които много рядко излизаха от своята половина.  

В 34-ата минута Йоренте отново обстрелва вратата на Чичан Станкович, който обаче изби в корнер. 

Гостите обаче натиснаха и пет минути след това успяха да поведат в резултата. Яник Караско центрира отляво от пряк свободен удар в наказатеното поле, където на първа греда Марио Ермосо се извиси и с глава порази вратата на домакините - 0:1.   

Домакините стартираха по-добре и втората част, като в 49-ата минута пропуснаха златна възможност за изравняване. Собослай направи чудесно двойно с Бериша и талантът звездата на унгарския национален отбор излезе сам срещу Облак в наказателното поле, но стреля покрай дясната греда на словенеца.    

Австрийците продължиха с натиска си и до 60-ата Патсон Дака отправи два изстрела, които обаче не затрудниха вратаря на Атлети. 

В 65-ата минута на терена се появиха Ектор Ерера и Анхел Корея, които смениха Саул Нигес и Луис Суарес. 

В 77-ата минута Енок Мвепу стреля силно от дистанция, но топката се отби за втори път от лявата греда на Ян Облак.

С една от малкото си атаки през второто полувреме Атлетико можеше да вкара втори гол. В 82-ата минута Жоао Феликс стреля от воле, но Станкович показа чудесен рефлекс и изби.  

Това обаче се случи в 86-ата минута. Резервата Анхел Корея получи на десния фланг, напредна добре и центрира в наказателното поле, където Яник Караско бе напълно сам и засече чудесно от въздуха, като прати топката в долния ляв ъгъл на Станкович. 

До края Атлетико запази преднината си и на пролет ще участва в елиминационната фаза на турнира. 


FT / РБ ЗАЛЦБУРГ – АТЛЕТИКО МАДРИД 0:1 | КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

0:1 Марио Ермосо 39'

0:2 Яник Караско 86'

Стартови състави на двата отбора:

РБ ЗАЛЦБУРГ (4-3-1-2)1. Чичан Станкович - 43. Расмус Кристенсен, 15. Андре Рамальо, 39. Миксимилан Вйобер, 17. андреас Улмер (к) - 45. Енок Мвепу, 16. Златко Юнузович, 14. Доминик Собослай - 8. Мергим Бериша - 7. Секу Койта, 20. Патсон Дака 

Старши треньор: Джеси Марч

АТЛЕТИКО МАДРИД (4-4-2)13. Ян Облак - 22. Марио Ермосо, 18. Фелипе, 15. Стефан Савич, 23. Киърън Трипиър - 21. Яник Ферейра-Караско, 8. Саул Нигес, 6. Коке (к), 14. Маркос Йоренте - 7. Жоао Феликс, 9. Луис Суарес 

Старши треньор: Диего Симеоне

Главен съдия: Антони Тейлър, Англия

Стадион: „Ред Бул Арена“, Залцбург, Австрия