Атлетико Мадрид срази Порто с 2:1 у дома в мач от първия кръг на Група В в Шампионската лига. Двата тима изиграха страхотен двубой, а трите попадения паднаха в добавеното време на втората част.

„Дюшекчиите” можеше да поведат още в 50-ата минута, но тогава гол на Коке беше отменен заради засада. Девет минути преди края на мача „драконите” останаха с човек по-малко, след като иранският нападател Мехди Тареми си изкара втори жълт картон и беше изгонен.

Атлетико Мадрид Порто

източник: Sofascore.com

Драмата започна в 91-ата минута. Тогава Марио Ермосо отправи удар от границата на наказателното поле, а след рикошет топката се озова в мрежата за 1:0. Пет минути след това Ермосо се превърна в грешник, след като игра с ръка в собственото си наказателно поле, а главният рефер отсъди дузпа. Зад топката застана Матеус Урибе и не сбърка за 1:1.

Главният съдия продължи мача с цели 12 минути, а в 101-ата минута Атлетико стигна до победен гол. Аксел Витсел продължи с глава центриране от корнер, а на далечната греда Антоан Гризман вкара за крайното 2:1.