Десният краен защитник на Атлетико Мадрид - Киърън Трипиър не остана безучастен по адрес на упреците за прекалено защитната тактика, която мадридчани използваха по време на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Ливърпул на "Анфийлд". Отборът на Чоло Симеоне изоставаше с 0:2 в продълженията, но грешка на Адриан даде началото на пълния обрат за "дюшекчиите". Според англичанина обаче в щаба на кастилци са били наясно, че в определен момент мърсисайдци ще изчерпят силите си заради огромния натиск, който налагаха над 100 минути, което се и случи.

След мача Юрген Клоп се нахвърли на стила на Атлетико и недоумяваше защо шампионите на Испания от 2014 година не се опитват да играят истински футбол, при положение че разполагат с толкова качествени футболисти.

"Хората имат усещането, че сме дефанзивен отбор, но мисля, че прекалено емоционално гледат на начина, по който играхме срещу Ливърпул. Ако отидеш на "Анфийлд" и тръгнеш да се надиграваш с Ливърпул, ще загубиш с 0:6. Не знам какво очакваха хората. Виждам специалисти, които ни обвиняват, че сме се защитавали, но нима очакват от нас да отидем там и да практикуваме атакуващ футбол, имайки предвид начина, по който играе Ливърпул в момента? Когато гостуваш там, имаш нужда от план. Точно това направихме ние. Трябваше да се защитаваме, но най-важното е, че победихме. Знаехме, че те ще се уморят заради огромния натиск, който ще упражнят и заради голямото количество енергия, което ще вложат. Знаехме, че в един момент ще забавят темпото. Бяха нужни повече от 100 минути, но в крайна сметка спечелихме с 3:2. Хората могат да оплакват колкото искат, но ние мислехме, че точно това ни беше нужно за такъв тим двубой", сподели Трипиър.