Аталанта не успя да победи Селтик в домакински си мач от третия кръг на основната фаза на Шампионската лига, като двата отбора завършиха при нулево равенство. Така бергамските остават без загуба в турнира и без допуснат гол, като имат актив от пет точки. С една по-малко са „детелините“, които трябва да са доволни от този резултат, особено след разгрома от Борусия Дортмунд в миналия кръг.

Аталанта отправи 23 удара към вратата на Каспер Шмайхел, като един от тях срещна и гредата, но така и не успя да стигне до гол.

„Нерадзурите“ бяха по-директният и атакуващ тим през първото полувреме, но бергамаските така и не успяха да материализират по-активната си игра с гол. В 18-ата минута Пашалич бе много близо до това да открие резултата, след като засече добре с глава центриране на Дзапакоста, но неговият удар срещна напречната греда. Пашалич отново бе изпуснат в наказателното поле в 25-ата минута, но този път той стреля право в Шмайхел. Малко след това и Дзапокоста се озова в добра позиция, но шутира неточно.

"Детелините" се прибираха все по-дълбоко в своята половина, но все пак не допуснаха гол до почивката. Още веднъж Пашалич се озова на позиция и засече с глава поредното центриране на Дзапакоста, но прати топката над вратата. В 45-ата минута дойде и най-добрата намеса на Шмайхел, който изби удар с глава на Ретеги след центриране от корнер на Луукман.

През второто полувреме Аталанта продължи да търси гола, но Селтик се защитаваше спокойно. В 49-ата минута Пашалич пропусна поредната възможност, след като не успя да насочи добре с глава топката към вратата на Шмайхел.

Селтик атакуваше рядко, както и през първата част, но в 50-ата минута и Карнезеки трябваше да се намесва след удар на Вале от дистанция и лек рикошет.

В 58-ата минута Шмайхел за пореден път се намеси добре, спасявайки фалцов изстрел на Де Роон. Десетина минути след това и Де Кетеларе, който се появи като резерва, проби и стреля, но Шмайхел отново нямаше проблем. Удар на Дзапакоста пък профуча встрани.

В 77-ата минута Палма изпрати дълго подаване към Киого, който опита с първото си докосване да прехвърли Шмайхел, но топката падна върху горната страна на мрежата.