Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе приет в Залата на Славата на италианския футбол. На церемонията във Флоренция, освен Анчелоти бяха уважени още Диего Марадона, Фабио Канаваро, Стефано Браски и Джузепе Марота.

Анчелоти призна, след събитието, че най-ценното му отличие е спечелената Шампионска лига с Милан през 2003-та, а не Десетата с Реал Мадрид от миналия сезон.

"В моята кариера съм се радвал на много успехи, и като играч, и като треньор. Игал съм за Милан на Ариго Саки, и съм имал много щастливи мигове като треньор," заяви Анчелоти.

"Ако трябва да посоча един трофей, който ми е особено ценен, това е Шампионската лига с Милан, срещу Ювентус, в Манчестър, защото тя ми беше първата като треньор," обясни той.

"Всяка лига е различна, затова изживяванията са различни. В Англия всичко се случва на по-висока скорост, и всички са много уважавани. Във френската лига темпото е много високо и има много агресия. В Испания си личи любовта към добрия футбол, докато в Италия бих отбелязал отличната организация в защита и тактическите познания," направи интересно сравнение Анчелоти за местата, където е работил през годините като треньор. "Най-важното е, че навсякъде съм имал положителни емоции."