Стражът на Ливърпул Алисон Бекер, който се завърна в игра след 11 мача, лекувайки травма в прасеца, похвали също Алекс Окслейд-Чембърлейн след победата над Генк в Шампионската лига. Ливърпул надделя с 4:1 при визитата си в белгийския град, което бе първа победа в последните десет мача за отбора в груповата фаза на ШЛ след 10 поредни мача без успех навън от "Анфийлд". „Всички се чувствахме страхотно да играем с Алекс, тъй като виждахме колко здраво работи на тренировъчното игрище в Мелууд”, започна той пред сайта на клуба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A message from this man 😍🙌 #LFC #Liverpool #LiverpoolFC

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

„Работих с него усърдно в последните седмици, а по време на паузата за национални отбори се наслаждавахме заедно на тренировките. Много съм щастлив за него, че вкара такива голове, защото помогна на отбора при гостуването. Вярвам, че той е щастлив, колкото съм и аз”, продължи Алисон.

Бразилският страж на европейския клубен шампион продължава да чака своята първа „суха” мрежа през новия сезон, след като това е вторият му мач след отминаването на контузията му. Алисон призна, че да бъде аут от игрите е било тежко за него, но е работил здраво и се надява повече да не липсва на мърсисайдци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+3 points 🤩🧤 #AB1 #YNWA #UCL #Godisgood

A post shared by Alisson Becker (@alissonbecker) on

„Това беше тежък момент за мен, но трябваше да се справя с него. Изкарах време със семейството ми, което не е нормално за нас футболистите”, добави той.

„Опитах да взема максимума през това време. Направих добра подготовка през лятото, а след травмата също работих много, за да се възстановя максимално. Сега се завърнах в Шампионската лига и Висшата лига и съм щастлив от този факт. Ще дам най-доброто от себе си и не ми се иска отново да се контузвам”, завърши Алисон Бекер.