Отборът на Аякс победи като гост с 3:0 Валенсия в мач от груповата фаза на Шампионска Лига. Попаденията на "Естадио Местая" бяха дело на Хаким Зиеш, Куинси Промес и Дони ван де Беек. 

Резултатът бе открит в 8-мата минута, когато Хаким Зиеш отправи прострелен удар от позиция извън наказателното поле и отбеляза феноменален гол, с който намери горния ляв ъгъл на вратата. 

В 24-ата минута Омар Веласкес извърши нарушение, в опита си да достигне до топката и съдията отсъди дузпа за Валенсия. Даниел Парехо стреля от 11-е метра, но ударът му премина много над напречната греда и отиде в трибуните. 

В 33-ата Максимилиано Гонсалес се озова сам на стрелкова позиция в наказателното поле, но опитът му бе отразен от Андре Онана.

Само минута по-късно Дони ван де Беек намери Куинси Промес в наказателното поле, който остави вратаря безпомощен и направи резултата 0:2. 

В края на първата част Аякс нацели две греди, след като Родриго получи центриране в наказателното поле и шутира, но ударът му срещна десният страничен стълб, а малко по-късно Зиеш опита прехвърлящ удар, но топката се отби от напречната греда. 

Второто полувреме започна ударно, след като Феран Торес достигна до отбита топка и не се поколеба да стреля в долния десен ъгъл, но Онана бе добре позициониран и спаси удара.

В 58-ата минута Куинси Промес отправи удар, но той премина над напречната греда. 

В 67-ата минута Душан Тадич изпрати топката с успореден пас точно на крака на Дони ван де Беек, който се нагласи и реализира второто си попадение в срещата. 

Три минути по-късно отново Ван де Беек се включи в наказателното поле, овладявайки страхотен пас, но ударът му бе блокиран от защитник, който се хвърли на шпагат. 

До края на срещата Аякс диктуваше случващото се на терена, но не успя да отбележи още попадения. 

Оборите на Валенсия и Аякс са част от група Н на ШЛ, в която класирането изглежда така: 
1. Аякс - 6 т.
2. Челси - 3 т.
3. Валенсия - 3 т.
4. Лил - 0 т.