Равенството на Аякс с португалския Бенфика в първия мач между двата тима в осминафиналите на Шампионската лига по футбол предизвиква смесени чувства в нидерландския клуб. В отбора от Амстердам са ядосани, че не са се възползвали от всички създадени шансове за попадение и са позволили на Бенфика да се върне в мача. Реваншът е на 15 март в Нидерландия.

„Определено изпитваме смесени чувства. На два пъти повеждахме, но много лесно пропиляхме останалите си възможности за гол. Можем да играем на по-високо ниво и да имаме по-добър контрол“, заяви старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг.

„Имахме наистина чудесни шансове за затворим мача. Не трябваше да позволяваме да ни контраатакуват успешно“, добави той.

Треньорът обаче е уверен, че отборът му ще бъде краен победител в сблъсъка с Бенфика.

„Показахме, че можем да играем добре срещу тях. Ако бяхме малко по-спокойни, ще създадем още повече шансове за гол. Но трябва да се представим по-убедително“, коментира Тен Хаг.

Капитанът на Аякс - Душан Тадич, който отбеляза първото попадение, също бе критичен към тима.

„Не спечелихме, затова не сме щастливи. Но в европейските турнири има два мача, а 2:2 не е лош резултат. Имаме всички шансове да продължим. Трябваше да сме по-дръзки и по-креативни през второто полувреме. Винаги е трудно срещу португалски отбори. Но в реванша нашият стадион ще е пълен и трябва да победим. Вярвам в това“, заяви Тадич.